Legenda spune ca originea cafelei a fost descoperita in regiunea Kaffa din Etiopia, acum mai bine de 1000 de ani. Un cioban pe nume Kaldi a observat caprele sale care deveneau mai energice si jucau agitat dupa ce mancau fructele rosii si stralucitoare ale unui arbust de cafea. Curios, Kaldi a incercat si el fructele si a experimentat o energie si o vigilenta neobisnuite. Astfel a fost descoperit efectul stimulant al cafelei.
De-a lungul secolelor, cafeaua a calatorit din Africa in Orientul Mijlociu si apoi in Europa. Prima cafenea cunoscuta a fost deschisa la Constantinopol (actualmente Istanbul) in secolul al XV-lea, iar apoi cafeaua a devenit populara in intreaga Europa. In secolul al XVII-lea, cafeaua a ajuns in America de Nord si de Sud, unde a devenit o parte importanta a culturii si economiei.
Fie ca va place cafeaua boabe pe care o rasniti atunci cand o preparati, cafeaua decofeinizata, cafeaua Arabica, inlocuitorul de cafea solubila fara cofeina, cafeaua la ibric sau orice alta cafea, avem in magazinul online cu produse bio si naturiste o serie variata de produse din gama cafelei si al inlocuitorilor.
Cafeaua nu este doar o apa colorata, este mai mult decat atat. Este emotie, iti desfata simturile, iti da o stare de bine, te trezeste dimineata, te insoteste la intalniri cu prietenii sau de afaceri sau poate insoti un cadou.
Cate tipuri de cafea cunoasteti? Sa ne gandim.....cafea Arabica boabe Columbia, cafea Arabica boabe Guatemala, inlocuitor cafea solubila fara cofeina, inlocuitor instant de cafea cu lupin si guarana, fara gluten, colagen shake cu cafea, inlocuitor instant de cafea din cicoare, cafea pentru copii, cafea decofeinizata, cafea bio boabe crema, cafea espresso boabe bio, bautura bio instant din orz si exemplele pot continua.
Beneficiile consumului de cafea
E bine sa consumam cafea, deoarece are anumite beneficii asupra organismului, dar, atentie, in mod echilibrat. Fara excese!
Care sunt beneficiile consumului de cafea?
Studiile, arata ca, imbunatateste performantele cognitive, reduce riscul de Parkinson, dementa si Alzheimer si reduce riscul de a dezvolta ciroza hepatica.
Cafeaua este cultivata in principal in regiunile tropicale din intreaga lume, cunoscute sub numele de "Centura Cafelei". Boabele de cafea sunt fructele unui arbust cu frunze verzi, numit Coffea, care produce fructe rosii sau galbene. Dupa recoltare, fructele sunt procesate pentru a extrage boabele de cafea. Exista doua tipuri principale de cafea: Arabica si Robusta, fiecare avand caracteristici unice de gust si aroma.
Cafeaua Arabica are mai putina cofeina. Este pretentioasa atat la cultivare cat si la preparare. Are o pondere de 70% din productia mondiala, fiind foarte apreciata si distingandu-se prin aroma si parfum. Are un gust dulce si este persistenta. Se cultiva in America Centrala si de Sud si este mai putin cremoasa fata de cafeaua Robusta.
Cafeaua Robusta se cultiva in Africa si Asia. Este deosebita datorita tariei ei, este mai cremoasa decat Arabica si este mai putin aromata. Fiind mai putin apreciata decat Arabica, este mai accesibila ca pret. Contine cofeina de doua ori mai mult si este mai putin pretentioasa atat la cultivare cat si la preparare.
Mici trucuri pentru o cafea reusita
- Cafeaua se pastreaza la 20° C, intr-un loc uscat, intunecat si bine inchis;
- Atunci cand preparati cafeaua la ibric, este recomandat sa macinati cafeaua atunci, inainte de preparare, pana obtineti o cafea fina;
- Este recomandat ca la 100 ml de apa sa puneti 3 lingurite de cafea, obtinand astfel o cafea delicioasa si aromata;
- Cafeaua se bea atunci cand are 40° C.
Sa aveti pofta si aroma la o cafea buna!