Anghinarea (Cynara scolymus) este o leguma cu aspect distinctiv, originara din regiunile mediteraneene. Iata câteva detalii despre anghinare:
Aspect: Anghinarea este recunoscuta pentru frunzele sale verzi mari si pentru "floarea" sa comestibila, care este de fapt inflorescenta plantei.
Utilizare Culinara: Partea comestibila a anghinarei este partea inferioara a "florii" sau baza acesteia, numita "inima de anghinare." Se poate gati prin fierbere, coacere, gratar sau prajire si poate fi folosita în salate, paste, risotto sau ca aperitiv.
Gust si Arome: Anghinarea are un gust distinctiv usor amarui, dar placut, iar partea comestibila este delicata si suculenta.
Beneficii Nutritionale: Anghinarea este o sursa bogata de fibre, vitamine (precum vitamina K, vitamina C, vitamina B6) si minerale (cum ar fi magneziul, fierul si potasiul).
Beneficii pentru Sanatate: Consumul de anghinare poate avea efecte pozitive asupra sanatatii ficatului, a digestiei si poate contribui la reducerea nivelului de zahar din sânge. De asemenea, este apreciata pentru continutul sau ridicat de antioxidanti.
Cultivare: Anghinarea este o planta perena care necesita anumite conditii de crestere, inclusiv sol bine drenat si expunere la soare. Se poate cultiva în gradini pentru a fi recoltata în sezonul potrivit.
Anghinarea este o leguma apreciata în bucataria mediteraneana pentru gustul si beneficiile sale nutritionale. Este o optiune excelenta pentru cei care doresc sa exploreze si sa guste legume mai putin comune, oferind o varietate de optiuni culinare.
Greutate: 0.15
Durata de livrare: 24-48 de ore
Anghinarea este apreciata în special în regiunea mediteraneana - cu gustul sau fin-amar, este delicioasa alaturi de maioneza aïoli, umpluta sau gratinata.
Anghinarea reprezinta bobocii închisi înca ai unei plante din familia distelilor. Substanta amara Cynarin din anghinare stimuleaza sucurile digestive, îmbunatateste circulatia hepatica si ajuta la detoxifiere. De asemenea, acestea contin multe minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier) si vitamine (pro-vitamina A, vitamina C).
Contine: anghinare*.
*=din culturi certificate ecologic.
Anghinarele crude pot fi pregatite în mai multe moduri delicioase. Iata câteva optiuni:
Anghinare cruda taiata în felii subtiri: Curata anghinarele si taie-le în felii subtiri. Poti adauga putina zeama de lamâie pentru a preveni oxidarea si pentru un gust proaspat. Felii de anghinare crude pot fi adaugate în salate proaspete sau pot fi servite ca un aperitiv simplu cu un sos de iaurt si verdeata.
Anghinare cruda în salata: Poti taia anghinarele crude în bucati mici si le poti amesteca cu alte legume proaspete, cum ar fi rosiile, ardeiul gras, ceapa rosie si ierburi proaspete. Adauga putin ulei de masline si zeama de lamâie pentru o salata gustoasa si racoritoare.
Inghetarea anghinarelor: Poti folosi anghinarele crude în sucuri sau smoothie-uri. Adauga bucati de anghinare cruda împreuna cu alte fructe si legume, precum spanac, mere, lamâie si ghimbir pentru un smoothie delicios si sanatos.
Somon cu anghinare cruda: Încearca sa prepari un tartar de somon cu bucati mici de anghinare cruda, masline, ceapa rosie si verdeata. Aceasta combinatie va adauga o nota proaspata si savuroasa preparatului.
Origine: Italia
Imaginea de prezentare este cu titlu informativ!
Distribuitor: S.C. Pronat S.R.L.
Suport clienti
PRELUARI COMENZI: Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic) Sambata si Duminica: Inchis; PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport): Sambata si Duminica: Inchis;
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site.
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00