Greutate: 0.049
Durata de livrare: 24-48 de ore
Pentru prepararea proprie
Vegan
Proaspat, spumant si natural
100% culturi vii
Foarte activ si reutilizabil
Apa de kefir este alternativa traditionala la bauturile racoritoare, limonade si Co.
Milioane si milioane de simbioze ale bacteriilor si drojdiilor vii evoca un tip special de bautura vie din apa sau suc. Mereu gustos, mereu diferit, dar mereu revigorant, revitalizant si exact asa cum doriti.
Si cel mai bun lucru dintre toate: apa de kefir se înmulteste si poate fi folosita din nou si din nou.
INGREDIENTE: granule de apa de kefir (uscate). Agricultura UE / non-UE.
Ce este apa de kefir?
Apa de kefir este o bautura racoritoare spumanta, fermentata. Aceasta se prepara în mod traditional cu apa, zahar si fructe uscate, în care sunt adaugate apoi cristalele de apa de kefir formate din drojdie si bacterii. Acestea fermenteaza apoi amestecul în apa de kefir. Zaharul este în mare masura transformat în acid lactic si alti acizi. În plus, oligoelementele si vitaminele apar ca produse metabolice ale microorganismelor.
Pentru a face apa de kefir, mai întâi activati cultura, deoarece este uscata. Cultura vie trebuie mai întâi sa se obisnuiasca cu noile sale împrejurimi. Deci, cel mai bine este sa acordati microorganismelor putin timp pentru a-si dezvolta întregul potential.
RETETA
Pentru apa dvs. vie de kefir, simplu si usor de preparat.
Ingrediente pentru 1 L apa de kefir
o 1 L de apa
o aprox. 30 g fructe uscate (de exemplu smochine)
o 4,2 g cristale de apa de kefir (uscate)
o 50 g de zahar
o 2 felii de lamâie sau 2 ml de suc de lamâie
De ce aventi nevoie:
Vas de gatit cu capac (de exemplu, borcan simplu sau borcan cu filet).
Sfat: Va rugam sa acordati atentie unui mod igienic de lucru.
Info: Cristalele se înmultesc cu fiecare lot preparat. Pentru un litru de apa de kefir aveti nevoie de 30 g de cristale active.
ACTIVAREA CRISTALELOR DE APA DE KEFIR
Cultura este în stare uscata atunci când este achizitionata. Prin urmare, trebuie activata la prima peparare si este apoi gata sa produca apa de kefir delicioasa pentru dvs. în fiecare zi.
Pasul 1
Se dizolva 50 g zahar în 1 L apa si se amesteca bine de mai multe ori.
Pasul 2
Apoi adaugati cristale de apa de kefir uscate.
Pasul 3
Acum sigilati vasul. Asigurati-va ca ati pus capacul si ca nu îl închideti foarte strâns, deoarece sunt generate gaze în timpul fermetatiei. Asezati vasul de fermentatie într-un loc cald si linistit timp de 2 zile.
Pasul 4
Dupa 2 zile, cristalele de apa de kefir trebuie sa fie transparente si îmbibate cu apa - acum sunt pregatite pentru prima dvs. preparare. Se strecoara apa cu zahar si se separa de cristalele de apa de kefir.
PREPARAREA APEI DE KEFIR
Acum este timpul de preparare: cultura dvs. de apa de kefir este acum activa si plina de viata. Acum este pregatita pentru prepararea primului lot de apa de kefir.
Pasul 5
Amestecati din nou 50 g de zahar într-un litru de apa. De aceasta data adaugati si câteva fructe uscate si 2 felii de lamâie.
Pasul 6
Acum adaugati cristalele de apa de kefir active în vas si amestecati de câteva ori.
Pasul 7
Închideti din nou vasul si asezati-l într-un loc cald si linistit timp de 1-3 zile (în functie de temperatura si de gustul dorit).
Pasul 8
Încercati gustul apei de kefir în fiecare zi. De îndata ce va place gustul, separati cristalele de bautura.
Apa dvs. de kefir este acum gata si poate fi pastrata la frigider timp de pâna la 3 saptamâni.
Pentru a prepara un lot nou de apa de kefir, începeti din nou de la pasul 5.
CONTINUT: 6 g de cuturi de apa de kefir
A se consuma de preferinta înainte de: vezi data inscriptionata pe ambalaj.
PRODUCATOR: Primal Life UG. Germania
DISTRIBUITOR: S.C. Pronat S.R.L.
Suport clienti
PRELUARI COMENZI: Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic) Sambata si Duminica: Inchis; PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport): Sambata si Duminica: Inchis;
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site.
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00