Alce Nero sunt fermieri si procesatori BIO, dedicati din 1978 producerii de alimente de calitate printr-o agricultura ce respecta pamantul si fertilitatea acestuia. Reprezinta un grup de 1.000 de fermieri din Italia si peste 10.000 de mici afaceri agricole de familie din America Centrala si Latina.
De peste 40 de ani, au optat pentru agricultura ecologica, mentinand un echilibru delicat intre planeta si locuitorii acesteia. Astfel, au decis sa produca alimente care contribuie la bunastarea oamenilor si a planetei. Materiile prime sunt cultivate fara substante chimice sintetice, folosind tehnici agronomice moderne si respectand integral terenul si agricultorii.
Produsele lor sunt prelucrate prin metode care protejeaza si valorifica calitatile ingredientelor, oferind liste scurte si esentiale de ingrediente, fara conservanti sau aditivi. Ofera alimente simple, de zi cu zi, care readuc placerea de a aduna oamenii in jurul mesei pentru a impartasi gusturi autentice.
In prezent, ofera aproximativ 400 de produse, inclusiv paste, orez, piure si pulpa de rosii, legume, leguminoase, supe preparate, biscuiti, sucuri si nectar de fructe, gemuri si miere, precum si bauturi vegetale si o linie de hrana pentru copii, dedicata celor mici. Toate aceste produse se gasesc in magazine online cu produse bio si naturiste.
Toate aceste produse pastreaza intotdeauna aroma autentica. Ele aduc oamenii impreuna la aceeasi masa, impartasind roadele pamantului.
Alce Nero sunt o companie alimentara italiana care isi propune sa imbunatateasca calitatea, identitatea si unicitatea produselor lor prin metode inovatoare, dinamice si eficiente.
Sunt fermieri si procesatori ce colaboreaza pentru a cultiva, recolta, produce si oferi clientilor lor hrana autentica. Se dedica dezvoltării unei economii responsabile si durabile. Brandul lor reflecta relatia echilibrata si reciproca dintre producatori si clienti, punand in valoare angajamentul lor, arta, cultura si calitatea integritatii produselor.
Ingredientele folosite in produsele finale sunt lipsite de reziduuri chimice si sunt obtinute si prelucrate organic, utilizand tehnologii care pastreaza integritatea lor nutritională si organoleptica.
Compania este deschisa tuturor celor care produc, distribuie si utilizeaza produsele lor, precum si celor care impartasesc obiectivul de a promova ceea ce este bun, curat si corect.
Producerea alimentelor bune este, asadar, o forma de cultura: cultivarea campurilor in mediul rural si impartasirea aceleasi povesti pentru a le respecta si proteja ca resurse pretioase. Aceasta implica prelucrarea atenta si durabila a roadelor muncii lor, astfel incat sa poata crea produse care reflecta pamantul pe care au fost cultivate si mainile grijulii ale oamenilor care le-au prelucrat si pregatit. Ele vorbesc de la sine.
Produsele cultivate si prelucrate in Italia, precum si produsele lor ecologice de comert echitabil, includ cafea si ceai din America, ciocolata si cacao, zahar din trestie si orez basmati.
Toate aceste produse ecologice reprezinta modalitati adecvate de hranire, fiecare avand unicitatea si calitatea sa.