Biovegan, o companie de familie, unde omul, bunastarea si familia au fost intotdeauna in centrul actiunii. Pentru ei, BIO, este mult mai mult decat un produs cu un sigiliu pe el.
Compania se concentreaza pe produse care sunt cat mai pure posibil. Prin urmare, toate ingredientele de origine animala, aditivii, drojdia sau lactoza sunt evitate in mod constant!
Familia Biovegan, dezvolta, produce, comercializa si distribuie produse si se considera ca fiind inovatori in industria BIO.
De aceea, va invitam sa-i descoperiti, sa le gustati produsele si de ce nu, sa deveniti fideli acestei marci.
Cei de la Biovegan se dedica producerii de produse bio de inalta calitate, bazate exclusiv pe ingrediente vegetale. Se straduiesc sa elimine potentiatorii de aroma, aromele artificiale si organismele modificate genetic (OMG) din produsele lor.
Insa, nu ne opresc aici: nu accepta glutenul, lactoza si alergenii in sortimentul lor Biovegan. In schimb, se bazeaza pe adevarul simplu: produsele naturale cu adevarat gustoase. Acest lucru este garantat de priceperea lui Käthe, atentia la detalii, echipa lor dedicata sa dezvolte produse si un control de calitate excelent.
Biovegan este printre cei mai importanti producatori de produse de panificatie si patiserie bio. Isi doresc sa contribuie la o lume biovegana mai buna, oferind produse care aduc fericire.
Afacerea lor 100% familiala, Biovegan, este situata la marginea frumoasei paduri Westerwald si este dedicata complet ingredientelor de coacere vegane, fara gluten si lactoza si alimentelor organice.
De-a lungul a peste 30 de ani, si-au asumat revendicarea lor holistica de a oferi cel mai bun gust si cea mai inalta calitate a produselor.
Inca din 1986, biopionierii Käthe si Claus Henneke au fondat „Vollwertkostservice Käthe Henneke” pentru a sustine cursuri despre nutritie sanatoasa. Deoarece gatitul fara proteine a fost destul de dificil, Hennekes au inceput sa dezvolte propriile produse, de la cresterea agentilor de coacere si a pudrei de budinca, pana la agenti de legare si gelificare si pana la sosuri finite si produse din aluat.
"Imi doresc o lume in care totul sq fie doar „organic” a spus Käthe Henneke, fondatoarea.
De la inceput, a fost clar: toate produsele lor trebuie sa fie produse de calitate organica si exclusiv pe baza de plante. Aceasta viziune este valabila si in prezent. La Biovegan, nu se folosesc potentiatori de aroma sau arome artificiale. Se asigura ca produsele lor sunt fara OMG.
Nicol Gärtner se afla in fruntea Biovegan incepand din anul 2008, fiind fiica lui Käthe si a lui Claus Henneke. Motto-ul ei este: pastreaza traditia, modeleaza viitorul. Totusi, Nicol se poate baza intotdeauna pe sfaturile mamei sale, Käthe, care are cunostinte inepuizabile despre Biovegan si este mereu disponibila pentru ajutor. Amandoua acorda o importanta deosebita faptului ca mancarea inseamna mai mult decat simpla satietate.
„Astazi, auzim despre mancare sanatoasa peste tot. Dar ce inseamna asta cu adevarat? Si nu ar trebui mancarea sa fie si o placere? Cat de frumos ar fi sa combinam aceste doua aspecte. Acesta aspect este exact la ceea ce lucram in fiecare zi, cu angajament deplin.” - a spus Nicol Gärtner, fiica fondatorului si director general.
Cand Käthe Henneke si echipa de dezvoltare se intalnesc, deseori stabilesc standarde pentru intreaga industrie. Cu 30 de ani in urma, au fost pionierii fermentatiei vegane pentru coacere, apoi au inventat praful de coacere organic si, in cele din urma, au adus in evidenta cele cinci amestecuri complete de paine si cele trei amestecuri gustoase pentru prajituri. Vindem produse complet fara pulpa, amidon, gluten sau drojdie si includem seminte de chia, in, canepa, dovleac sau floarea-soarelui. Rapid si usor de facut, cu adevarat delicios si, in plus, sanatos. Aceasta a fost combinatia perfecta, nimic mai mult, numic mai putin.
„Vreau o lume in care natura sa devina din nou mai sanatoasa. Cat de frumos ar fi daca totul ar fi produs durabil si corect - pastrand in acelasi timp solul, resursele si facand oamenii fericiti!”
Cererea mare pentru produse incepe deja cu materiile prime. Aici, Biovegan se concentreaza pe produsele germane, daca este posibil. In orice caz, originea si productia sunt verificate meticulos pentru a mentine materiile prime intr-o stare cat mai pura si originala. Pentru gust, prefera condimentele autentice in locul aromelor ieftine. Desi acest lucru este mai costisitor in productie, rezultatul final are un gust mai bun si este mult mai bine tolerat.
Un exemplu excelent al abordarii lor holistice este proiectul Madagascar. Acolo, pe a patra insulă ca marime din lume, se dezvolta vanilia lor. De cateva ori pe an, directorul lor general si sotul lui Nicol, Matthias Gärtner, viziteaza plantatiile fermierilor ecologici cu care colaboreaza strans din 2015. Astfel, se asigura ca materia prima ramane fidela promisiunii lor in filosofia corporativa: produse ecologice de cea mai inalta calitatem putand arata fermierilor care va fi vanilia lor valoroasa - de la zaharul vanilat la budinca.
Din 2015, procesarea ulterioara, productia, logistica si distributia au loc la sediul lor din Bonefeld. Biovegan este situat intr-o cladire de ultima generatie in primul parc de afaceri ecologic din Renania-Palatinat. Sediul nu emite in totalitate emisii daunatoare, datorita tehnologiilor de constructie de ultima generatie, izolatiei termice optimizate, incalzirii pasive inteligente pe timp de noapte si evitarii substantiale a surselor externe de energie. Din acest motiv, clădirea lor a primit premiul pentru Mediu din Renania-Palatinat in toamna anului 2015.
Biovegan se vede ca o afacere de familie - intregul personal apartine familiei. Acorda o mare importanta corectitudinii, interactiunii iubitoare si atentiei suficiente fiecarui angajat. Doar in acest fel pot gestiona cresterea puternica a companiei si cerintele pe care le au pentru produsele si pentru clientii lor.