Potrivit bucatariei traditionale indiene, sarea Kala Namak se obtine dintr-un amestec de sare de stânca din Pakistan, cu carbune - ca agent de reducere - precum si condimente indiene, ierburi si semintele plantei Harad (Terminalia chebula). Amestecul se încalzeste într-un vas închis. Carbonul din carbune duce la o reactie de reducere a sulfatilor continuti în sare, ducând la mirosul/aroma specifica care formeaza gustul specific.
Kala Namak este folosita în bucataria indiana pentru chat masala. Alimentele precum chutneys, raitas si tot felul de fructe sunt condimentate cu aceasta sare. În bucataria si medicina ayurvedica, este folosita drept condiment racoritor (Vata). Sarea este folosita în bucataria vegana pentru a da mâncarurilor gustul oualor; se foloseste ca înlocuitor de oua cu tofu sau avocado.
Greutate: 0.5
Durata de livrare: 1
Nu este iodata.
Sarea neagra, cunoscuta si sub numele de sare Kala Namak, este caracterizata de culoarea sa neagra si aroma tipica de ou care se bazeaza pe continutul ridicat de hidrogen sulfurat si fier.
Kala Namak este o sare naturala fara aditivi chimici, fara agenti de eliberare.
Ca baza pentru sarea neagra Kala Namak se utilizeaza cristale de sare portocalie din salina.
Este recomandata în bucataria bazata pe ingrediente naturale.
Ingrediente: sare neagra
Continut: 500g
Conditii de pastrare: loc uscat si racoros
Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj.
Distribuitor: S.C.PRONAT S.R.L.
Suport clienti
PRELUARI COMENZI: Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic) Sambata si Duminica: Inchis; PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport): Sambata si Duminica: Inchis;
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site.
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00