10 Februarie – Sfantul Haralambie

10 Februarie – Sfantul Haralambie
Denumirea populara a lunii Februarie este Faur si este legata de mesterii faurari, lucratori ai fierului, care pregateau uneltele de munca, ascuteau sau confectionau fiarele sau cutitele de plug inainte de deschiderea sezonului agrar. Anul agrar cuprinde doua anotimpuri de baza: vara agrara si iarna agrara.
Vara agrara incepe la 9 martie, de Macinici, ziua echinoctiului de primavara si sfarseste in intervalul 8-14 septembrie, cu echinoctiul de toamna la 8 septembrie pe stil vechi. Mijlocul anotimpului cald este marcat de solstitiul de vara si de Sanziene.

Pentru ca are doar 28 de zile (29 de zile in anii bisecti), luna februarie sau Faur este considerat fratele mai mic al tuturor lunilor anului. Timpul reflecta capriciile acestei luni: cand e frumos, cand bate viscolul, cand d ager de crapa pietrele. In cursul lunii Februarie se incheiau sezatorile si distractiile tinerilor din serile si noptile lungi de iarna. Apropierea sezonului agrar aducea in atentie preocupari economice: ingrijirea atenta a vitelor, repararea uneltelor, pregatirea semintelor pentru semanat. 

Sursa: Ion Ghonoiu – Zile si Mituri

Ziua de 10 Februarie este marcata de Sfantul Haralambie, aparator impotriva bolilor, mai ales a ciumei. Apare in icoanele vechi tinand in mana un lant cu care a legat ciuma pe care o calca in picioare. El este socotit si patron al animalelor dosmestice. Pentru a-I castiga bunavointa, in aceasta zi se impart pomeni, se stropesc pomii si animalele din gospodarie cu agheasma.

www.cosultaubio.ro ureaza La Multi ani tuturor celor cu numele de Haralambie!

Sarbatoriti aceasta zi alaturi de cei dragi, cu un pahar de vin la alegere: un vin rosu bio Merlot, un vin alb bio Chardonnay sau un vin rose bio Sangiovesse

Sanatate si multa voie buna!

Echipa www.cosultaubio.ro 

 

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!