13 septembrie, ziua cea mai dulce! De ce?

13 septembrie, ziua cea mai dulce! De ce?
Ziua Internationala a Ciocolatei este pe 13 septembrie. Sarbatoreste alaturi de noi, in timp ce iti oferim cateva idei pentru a sarbatori acest rasfat foarte iubit. Dupa ce si-a facut debutul in urma cu aproximativ 4.000 de ani, ciocolata poate fi gasita acum peste tot in lume. Indiferent daca sunteti fan al ciocolatei negre, al ciocolatei albe sau al ciocolatei calde, nu se poate nega decadenta acestei delicatese bogate!

Istoria ciocolatei poate fi urmarita inca din 450 i.Hr., originara din Mesoamerica, actualul Mexic. Cuvantul „ciocolata” este derivat din cuvantul nahuatl, „chocolatl”, care inseamna „apa fierbinte” si cuvantul aztec, „xocoatl”, care inseamna „apa amara”.

In urma cu aproximativ 4.000 de ani, olmecii au inceput sa transforme boabele de cacao in ciocolata, pe care o foloseau ca medicament si ca parte a ritualurilor obisnuite. Secole mai tarziu, ciocolata a fost asimilata in cultura mayasa ca bautura si pentru incheierea unor tranzactii importante.

Boabele de cacao au fost odata percepute ca fiind atat de valoroase incat au fost folosite ca moneda de schimb de catre azteci, care credeau ca boabele sunt un dar de la zei. Potenta sa a fost atat de venerata incat bastinasii l-au baut in pregatirea pentru razboi.

Potrivit legendei, ciocolata si-a gasit drumul spre Spania in secolul al XVI-lea prin Hernan Cortes, un explorator spaniol care a descoperit cacao in timpul calatoriei sale in America. De atunci, ciocolata s-a raspandit in alte parti ale Europei.

Procesul consumator de timp necesar pentru a produce ciocolata a facut-o un tratament scump, care era limitat la clasa superioara. In 1828 insa, presa de ciocolata a fost inventata de un chimist olandez numit van Houten, eliminand astfel problema. Aparatul a putut stoarce boabele de cacao prajite pentru a obtine pudra fina de cacao folosita la fabricarea ciocolatei. Acest lucru nu numai ca a facut ciocolata mai accesibilă pentru omul obisnuit, ci, a facut posibila si productia de masa.

In secolul al XX-lea, ciocolata era astfel savurata  in toata lumea, intr-o mare varietate de arome si formule interesante. Cacao este acum cultivata si exportata din peste cincizeci de tari, cu peste 4,7 milioane de tone pe an.

In anul 600  A.D., Mayasii au cultivat cele mai vechi si cunoscute plantatii de cacao.
In 1641,ciocolata ajunge in Florida, adusa pe o nava din Spania.
In 1847, Joseph Fry creeaza primul baton de ciocolata.
In 1973 se infiinteaza Organizatia Internationala a boabelor de cacao.

Exista ciocolata vegana?
Raspunsul este da! Ciocolata este facuta din boabe de cacao, care sunt obtinute din arborele de cacao. Asigurati-va ca verificati ingredientele inainte de a cumpara.

Ar trebui ciocolata sa fie refrigerata?
Potrivit lui Cadbury, ciocolata nu trebuie refrigerata. Trebuie pastrata intr-un loc racoros si uscat.
Cum se face ciocolata calda?
Puteti face ciocolata calda in oricare dintre doua moduri. Prima modalitate este de a dizolva pudra de cacao in apa fierbinte sau lapte. A doua modalitate este sa topiti bucati de ciocolata intr-un bol cu lapte cald.

Informatii sanatoase despre ciocolata
•    Ciocolata neagra, sanatate pentru inima
Cand este consumata cu moderatie, ciocolata neagra este buna pentru sanatatea ta si poate chiar sa scada riscul bolilor de inima.

•    Ciocolata te poate ajuta sa studiezi
Flavonoidele din ciocolata pot ajuta la imbunatatirea memoriei si a concentrarii.

•    Ciocolata contine cofeina
Desi ciocolata contine cofeina, este mai puternica in ciocolata neagra decat in ciocolata alba.

•    Spune la revedere cariilor dentare
Ciocolata neagra contine polifenoli care ajuta la combaterea cariilor dentare, precum si la prevenirea mirosului gurii, dar, atentie, nu trebuie sa va spalati pe dinti.

•    Circulatie sanguina
Cercetarile au aratat ca ciocolata poate imbunatati fluxul sanguin al unor persoane.

De ce iubim Ziua Internationala a Ciocolatei?

•    Variantele de ciocolata sunt nesfarsite!
Ciocolata este o delicatesa versatila care poate fi savurata in mai multe moduri. Va puteti relaxa in timp ce savurati o ciocolata calda, o gustare constant intr-un baton de ciocolata, o inghetata de ciocolata, o ciocolata raw, vegana, ruby, cu lapte, cu lichior, Gianduja , organica.Deci, aveti de unde allege. Exista pentru toate gusturile.

•    Este un rasfat international
Ciocolata a devenit interculturala. Indiferent daca locuiti in Timbuktu sau in Antarctica, puteti manca ciocolata oriunde va aflati.

•    Ne face fericiti
Ciocolata nu are doar gust bun. De asemenea, elibereaza substante chimice precum dopamina si opioidele care ne afecteaza pozitiv starea de spirit.


Va oferim cateva idei pentru acesta zi dulce:

•    Vizitati o fabrica de ciocolata sau o ciocolaterie
Gasiti o fabrica de ciocolata sau un ciocolatier in orasul dvs. si rasfatati-va cu ceva fantezist. Dublati distractia si mergeti cu cineva drag.

•    Incercati o noua marca de ciocolata
Experimentati ceva nou! Cumpara o marca de ciocolata pe care nu ati mai incercat-o pana acum. S-ar putea sa fiti placut surprinsi!

•    Oferiti ceva dulce cuiva drag
Nu asteptati pana la Ziua Indragostitilor pentru a arata putina dragoste. Trimiteti prietenului  / prietenei sau persoanei iubite o cutie de ciocolata si astfel ii faceti ziua mai frumoasa si mai dulce!

•    Cumparati de pe www.cosultaubio.ro, ciocolata preferata!
Avem o gama variata de ciocolata, pentru toate gusturile si buzunarele, si pentru cei mici, dar si pentru cei mari!



Mai mult decat sanatate, un stil de viata!

Cu drag si cu ganduri bune, 
Echipa,

www.cosultaubio.ro
 

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!