5 alimente care ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor

5 alimente care ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor
Pentru a se vindeca rapid si bine, pielea noastra are nevoie de anumiti nutrienti specifici.

Stiati ca se poate accelera vindecarea prin alimentatie?

Kiwi
Daca consumati Kiwi verde, acesta furnizeaza  85 mg de vitamina C la 100 g.
Aceasta vitamina este implicata in sinteza colagenului, un component al pielii. Putem consuma   dimineata, la micul dejun, kiwi, dar putem includem in meniul nostru si alti „furnizori” ai vitaminei C: capsuni, ardei, patrunjel, etc.

Lintea
 Lintea gatita ofera 3,3 mg de fier la 100 g. Acest lucru faciliteaza coagularea si sinteza colagenului. Pentru a o asimila mai bine, adaugati vitamina C in timpul aceleiasi mese din alte alimente: zeama de lamaie, ardei cubulete, patrunjel tocat... Daca va place ficatul de vitel, atunci il puteti consuma pentru ca ramane unul din campionii aportului de fier.

Puiul
Ei bine, carnea de pui este bogata in zinc,  factor in multe reactii necesare formarii celulelor. Puteti sa va rasfatati asadar cu o pulpa de pui (fara piele pentru a evita excesul de grasime) dar si cu peste sau fructe de mare pentru a ne asigura necesarul de zinc.

Cresonul si spanacul
Contin vitamina K care favorizeaza coagularea sangelui, precum si starea buna a tesuturilor conjunctive in general. Va puteti prepara o salata de creson, asezonata cu ulei de rapita si suc de lamaie sau spanac  preparat  intr-o multitudine de feluri. Varza verde si broccoli sunt, de asemenea, printre plantele care ofera aportul de vitamina K.

Uleiul de rapita
Uleiul de rapita este bogat in acizi grasi polinesaturati, al caror deficit intarzie formarea membranelor celulare si vindecarea. Se foloseste pentru prepararea vinegretei cu suc de lamaie sau otet de cidru, dar nu se gateste: acizii grasi polinesaturati nu rezista bine la temperaturi ridicate.
Vindecarea este un proces care consuma multa energie.Nu se pune problema sa tineti o dieta atunci cand iesiti dintr-o operatie chirurgicala si vreti sa va vindecati bine (nu vorbim de o taietura ci de o rana mai mare). Este necesar un aport energetic suficient: la animale, studiile au aratat ca, intr-o saptamana, o reducere cu aproape jumatate a aportului alimentar duce la anomalii in formarea fibrelor de colagen, iar dupa 4 luni, toata productia de colagen se reduce. Acesta este si motivul pentru care dietele repetate ajung sa dauneze pielii!

Mai mult decat sanatate, un stil de viata!

Cu drag si cu ganduri bune,
Echipa 

www.cosultaubio.ro

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!