6 moduri de utilizare a uleiurilor esentiale

6 moduri de utilizare a uleiurilor esentiale
Difuzare
Pentru a beneficia de toate proprietatile, uleiurile esentiale trebuie difuzate la rece, deoarece, la o temperatura ridicate (la 40°C), moleculele se pot schimba. 

Inhalare
Inhalarea este ideala pentru raceala, gripa, oboseala. Puteti folosi un singur ulei esential sau puteti combina mai multe uleiuri. Turnati 4 picaturi intr-un vas cu apa fierbinte si respirati (inspirati si expirati) deasupra vasului, cu un prosop pe cap, timp de 10 minute. Este ideal sa faceti acest lucru seara, inainte de culcare, evitand iesirea dupa aceea, pentru a nu se irita membranele mucoaselor

Masaj
Masajul cu uleiuri esentiale relaxeaza si ajuta ciirculatia sangelui, propulsand-o in tot corpul. Inainte de a incepe masajul , uleiul esential trebuie diluat intr-un ulei vegetal (jojoba, migdale dulci, etc). Uleiurile vegetale sunt recomandate pentru dureri, oboseala musculara, circulatie, tulburari de somn. 
In caz de insomnie, puneti o picatura de ulei esential de busuioc in putin ulei vegetal si masati usor plexul solar inainte de culcare.

In apa de baie
Baia aromata este un remediu excelent impotriva stresului si a oboselii. De asemenea, sunt benefice in cazul  durerilor articulare sau infectiilor respiratorii. Uleiurile esentiale pure nu trebuie turnate direct in baie, deoarece pot fi iritante pentru piele. Acestea trebuie intotdeauna diluate intr-o baza (sampon, gel de dus, lapte de baie etc.). Puneti o mana de sampon sau sapun lichid in mana si cateva picaturi de ulei esential (intre 5 si 15 picaturi in functie de uleiul esential folosit), apoi imprastiati totul sub robinet. O baie aromata este ideala a fi intre 15 pana la 20 de minute pentru eficienta uleiurilor esentiale.

Direct pe piele, dar, atentie, diluate in uleiuri vegetale
Practic, rapid si sigur, acest procedeu va permite sa va bucurati de mirosurile extraordinare ale uleiurilor esentiale. Sunt ideale pentru persoanele care sufera de reflux gastroesofagian. Uleiurile se aplica (o picatura, nu mai mult) diluate intr-un ulei vegetal. In cazul de stresului, durerilor, crampelor sau spasmelor, acesta este cel mai rapid mod de a va trata prin punerea catorva picaturi pe locul dureros. 

Oral
Nu inghiti niciodata ulei esential direct in gura! Utilizarea unui suport pe care turnati cateva picaturi (1,2 picaturi) de ulei esential inainte de inghitire este absolut necesara. In functie de preferinte, puteti opta pentru o lingură de miere, dulceata, etc. Aceasta cale este recomandata in caz de probleme digestive, infectioase si de stres. Nu folositi niciodata copiilor sub 6 ani.

Atentie: Consultati medicul pentru orice problema medicala aveti. 

Sanatate, inainte de toate!

 

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!