Alimente bogate in mod natural in iod, de inclus in alimentatia zilnica

Alimente bogate in mod natural in iod, de inclus in alimentatia zilnica
Pentru o buna functionare a tiroidei, este necesar sa consumati anumite alimente ce contin in mod natural, iod.

Iodul este un mineral a carui singura functie cunoscuta este de a participa la sinteza hormonilor tiroidieni. In corpul unui adult de marime medie (70 kg), exista aproximativ 15 mg de iod, din care 80% este stocat in tiroida. Acest stoc este complet alimentat in mod constant datorita aportului alimentar. Aportul trebuie sa fie suficient si regulat pentru a acoperi nevoile organismului nostru: intr-adevar atunci cand consumam un aliment bogat in iod, tiroida retine doar 20% in treacat, restul fiind eliminat prin urina.

Aportul mediu recomandat de iod pentru un adult este de 100 pana la 150 de micrograme pe zi. Nevoile unei femei insarcinate sau care alapteaza sunt de 200 de micrograme de iod pe zi.

Alimentele bogate in iod sunt in principal cele de origine marina (fructe de mare, peste, alge marine). Produsele lactate, sarea iodata si ouale sunt, de asemenea, surse excelente de iod. 

Iata cateva alimente care contin iod in mod natural

Macroul

Trebuie sa stiti ca, o portie de 100 g de macrou contine aproximativ 100 de micrograme de iod, care acopera aproape nevoile zilnice ale unui adult. Macroul conservat este conserva de peste care contine cel mai mult iod. 
Midiile au acelasi continut de iod.
Alegeti din www.cosultaubio.ro,conservele de macrou preferate!

Algele marine

Algele marine contin cantitati extrem de mari de iod. Kombu are cea mai mare concentratie de iod, cantitatile fiind mai moderate in wakame si dulse. Cateva grame din aceste alge uscate sunt suficiente pentru a satisface nevoile de iod ale unui adult.
Alegeti din www.cosultaubio.ro,algele preferate!

Crevetii

Ca toate fructele de mare, crevetii sunt foarte bogati in iod, cu 100 de micrograme de iod la 100 g. Homarul ofera, de asemenea, 100 de micrograme de iod la 100 de grame. Aceste alimente sunt si o sursa buna de seleniu.

Branza Emmental

Emmentalul este o sursa buna de iod. 100 g de Emmental ofera 32 de micrograme de iod, adica 21% din doza zilnica recomandata. 

Fasolea verde

Fasolea verde are un continut de iod aproximativ echivalent cu cel al branzei Emmental, cu 30 de micrograme la 100g sau 20% din doza zilnica recomandata.
Alegeti din www.cosultaubio.ro,conservele de fasole verde preferate! 

Stridiile

Stridiile furnizeaza 60 de micrograme la 100g. Stridiile sunt, de asemenea, foarte bogate in multi alti nutrienti, printre care fier, zinc, seleniu... Un adevarat cocktail sanatos!

Ouale

Ouale, mai ales galbenusul de ou sunt alimente bogate in iod. Un ou ofera in medie 40 de micrograme de iod. Consumul zilnic al unui ou standard acopera aproximativ 26% din aportul nutritional recomandat. 

Sardinele

Sardinele mai putin bogate in iod decat macroul, dar sunt totusi o sursa foarte buna, cu 30 de micrograme de iod la 100 g. Acest peste ofera si multe alte vitamine si minerale: vitamina D, vitamina B12, zinc, seleniu, fier. Cele mai bogate in nutrienti sunt sardinele intregi conservate in ulei de masline extravirgin.
Alegeti din www.cosultaubio.ro,conservele de sardine preferate!

Sarea iodata

Sarea iodata este unul dintre cele mai bogate alimente in iod. Fortificarea sarii cu iod a fost decisa pentru a combate deficitul de sare din iod. 1 g de sare iodata acopera 10 pana la 13% din aportul zilnic de iod.

Iaurtul

Laptele si produsele lactate sunt purtatoare de iod. Un iaurt la fel ca o portie de branza corespunde unui aport de 50 pana la 60 de micrograme de iod. Iaurtul este, de asemenea, o sursa buna de calciu si alte minerale precum magneziu, potasiu si zinc.
Alegeti din www.cosultaubio.ro,iaurturile preferate!

Prunele uscate

Prunele se numara printre cele mai bogate fructe in iod si 5 prune pe zi ar putea satisface necesarul zilnic de iod. In mod similar, strugurii uscati (stafidele) sunt considerati bogati (bogate) in iod.
Alegeti din www.cosultaubio.ro prunele uscate care va asigura necesarul zilnic de iod.

Ceapa

Ceapa poate fi un aliat impotriva problemelor tiroidiene. Bogata in iod, este folosita de milenii pentru a absorbi toxinele. Are multe alte virtuti: consumul cepei previne formarea cheagurilor de sange, reduce hipertensiunea si intareste oasele. 

Cerealele

Ovazul si secara sunt doua cereale bogate in iod. De asemenea, ovazul va sprijini in mod natural activitatea glandei tiroide, datorita bogatiei lor in aminoacizi si minerale.
Alegeti din www.cosultaubio.ro cerealele preferate!

Descoperiti pe www.cosultaubio.ro o numeroase produse bogate in iod, pe care le puteti consuma cu placere, asa cum se gasesc ele sau ca si ingredinte principale in retetele preferate!

Mai mult decat sanatate, un stil de viata!

Cu drag si cu ganduri bune,
Echipa 
www.cosultaubio.ro

 

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!