Alimente bogate in polifenoli

Alimente bogate in polifenoli
Proprietatile lor antiinflamatorii sau antioxidante merita toata atentia noastra. Integrarea polifenolilor in dieta noastra zilnica minimizeaza riscul bolilor cronice. Cum facem sa aducem aceste alimente in dieta zilnica? Consumam 5 fructe si legume pe zi. De ce? Acestea nu numai ca contin vitamine si fibre, dar sunt si pline de flavonoide, acid tanic sau fenolic, printre altele. Substante care alcatuiesc familia polifenolilor. Se gaseste si  in vin, ceai sau ciocolata neagră. Interesul lor pentru sanatatea noastra continua sa fie confirmat si demonstrat in literatura stiintifica.

Astfel, studiile epidemiologice arata o reducere a riscului de aparitie a bolilor cronice precum diabetul de tip 2 si a bolilor cardiovasculare datorita consumului regulat al alimentelor bogate in polifenoli. Au fost prezentate si alte efecte pozitive asupra scaderii colesterolului. Aceste abilitati rezulta din efectul lor antioxidant. In mod clar, capacitatea lor de a lupta impotriva radicalilor liberi, acesti derivati de oxigen care ne ataca celulele prin accelerarea imbatranirii acestora favorizand astfel aparitia bolilor. „Polifenolii au si efecte prebiotice prin modificarea compozitiei florei intestinale. Unele dintre ele actioneaza ca antimicrobiene in contact cu bacteriile purtatoare de boli”, spune Daniel Sincholle, doctor in farmacie. Avand în vedere toate aceste virtuti, trebuie sa invatam sa includem in mod regulat in farfuria noastra aceste alimente.

Iata cateva dintre ele:


•    Strugurii - 100 g de struguri proaspeti, negri sau albi ofera o doza de aproximativ 196 mg de polifenoli.



•    Rodia - 100 g de rodie furnizeaza 1,10 mg de polifenoli foarte diferiti. Este un fruct deosebit de interesant de consumat pe langa altele sau o puteti include in salate.



•    Varza de Bruxelles - 100 g din aceasta varietate de varza asigura o doza de 260 mg de polifenoli.



•    Anghinare - 100 g de capete de anghinare furnizeaza aproximativ 260 mg de polifenoli. Dar aveti grija sa nu gatiti prea mult, deoarece gatitul in exces poate face sa dispara.



•    Ratatouille - vinete, rosii, ceapa, dovlecel; nimic nu bate acest preparat emblematic al bucatariei franceze. Este un concentrat de polifenoli intr-un singur preparat.


•    Ciocolata neagra sau cacao pura - consumul lor asigura o doza buna de polifenoli. 2 sau 3 patrate de ciocolata ofera aproximativ 250 mg.



•    Patrunjelul - nu ezitati sa presarati patrunjel proaspat pe salate sau preparate. 100 g din aceasta planta proaspata furnizeaza 280 mg de polifenoli.



•    Ceai - fie ca este verde sau negru, o cana de 200 ml garanteaza un aport de aproximativ 170 pana la 200 mg de polifenoli.


•    Fructele rosii - capsunile, zmeura, afinele, coacazele negre, ciresele: puteti avea din belsug vara si iarna datorita alimentelor congelate pentru a stoca o cantitate buna de polifenoli. De exemplu, 150 g de capsuni furnizeaza intre 350 si 400 mg.

Mai mult decat sanatate, un stil de viata!

Cu drag si cu ganduri bune, 
www.cosultaubio.ro


 

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!