Aloe Vera. Beneficii pentru sanatate. Contraindicatii.

Aloe Vera. Beneficii pentru sanatate. Contraindicatii.
Aloe Vera este o planta cu proprietati multiple. Pentru a profita de diferitele sale proprietati, ea poate fi folosita sub mai multe forme: ca gel, ca suc sau ca supliment alimentar. Utilizarea acestei plante dateaza de 5000 de ani.
Cuvantul "Aloe" provine din arabul "alloeh"care inseamna amar (gustul sevei din tulpina), iar "vera" inseamna "adevarat" in latina.
Medicina chineza considera ca aloe vera este una din plantele majore ale farmacopeei sale, iar Ayurveda indiana considera planta ca fiind sacra.

Aloe vera este cunoscuta pentru proprietatile sale anti-hemoragice, anti-echimoze si vindecatoare si pentru capacitatea sa de a vindeca afectiunile pielii. Este bogata in antioxidanti care ii permit sa lupte impotriva imbatranirii celulare.

Este ideala in caz de probleme ale pielii datorita capacitatii de a stimula productia de colagen, actiunii sale antibacteriene si proprietatilor sale hidratante, mai ales ca pH-ul este apropiat de cel al pielii. Aloe este, de asemenea, bogat in vitamine, minerale, oligoelemente, aminoacizi si enzime care pot fi savurate atunci cand sunt consumate sub forma de suc. Toate aceste elemente explica de ce aloe vera stimuleaza sistemul imunitar. De asemenea, trateaza multe tulburari digestive, iar derivatii sai de antrachinona ii confera proprietati laxative.

Pentru a beneficia de efectul tonifiant al plantei si pentru a detoxifica organismul, vom favoriza utilizarea sa interna in doza a 20 ml suc de aloe vera de 3 ori pe zi. Sub forma de supliment alimentar putem trata arsurile la stomac si aciditatea gastrica (o lingura de 3 ori pe zi, dupa mese), astfel, reducem balonarea sau actionam impotriva colitei. Datorita actiunii sale laxative, lupta si impotriva constipatiei acute.

Pentru a profita de proprietatile dermatologice ale aloe vera impotriva arsurilor si arsurilor solare, este indicat sa folositi gelul, la tub. De asemenea, este folosit pentru a ameliora muscaturile de insecte si pentru a  prevenii reactiile inflamatorii.

Proprietatile sale hranitoare si hidratante il fac util si pentru intarirea parului uscat si fragil. Pentru aceasta, putem face masti de par pe baza de aloe vera.

De asemenea, este ideal pentru combaterea ridurilor prin catifelarea pielii. Proprietatile sale curative si purificatoare fac minuni si pentru afectiuni ale pielii precum eczema, psoriazis, acnee, furuncule, ciuperci, etc. Tot ce trebuie sa faceti este sa aplicati in mod regulat gel de aloe vera pe zona de tratat.

Care sunt contraindicatiile consumului de aloe vera?

Consumul de aloe vera, in special sub forma de suc, este posibil doar daca aveti un produs de calitate. In plus, este necesar sa se distinga bauturile si sucurile stampilate „aloe vera”: acestea, nu au proprietati terapeutice si contin cantitati mari de zahar daunator sanatatii.
Atentie, de asemenea, la latexul care provine din stratul exterior al tulpinii de aloe. Aceasta seva de culoare galbena este iritante pentru piele. Iar utilizarea lui, ca si sucul de aloe vera, este contraindicata femeilor insarcinate, copiilor mici si persoanelor cu tulburari gastrice.

Mai mult decat sanatate, un stil de viata!

Cu drag si cu ganduri bune,

www.cosultaubio.ro
 

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!