Beneficiile consumului de Miere de Manuka, un superaliment care trateaza multe boli

Beneficiile consumului de Miere de Manuka, un superaliment care trateaza multe boli
Mierea de Manuka este o miere monoflorala din nectar de floare de Manuka, un arbore care creste in zone perfect ecologice si nelocuite din Noua Zeelanda si este considerata un aliment care trateaza multe boli, inclusiv alergii, raceli si gripe, gingivite, dureri in gat, infectii cu stafilococi si numeroase tipuri de rani.

Mierea de Manuka se foloseste ca remediu pentru: ciuperci, placa dentara, carii denature, inflamatii gingivale, boala piciorul atletului, ea ajutand la tratarea de ulcer gastric cauzat de Helicobacter pylori si la prevenirea de ulcer gastric indus de consumul de alcool, candida, ciuperci, eczeme, herpes, psoriazis, cicatrici.

Ce alte beneficii ofera Mierea de Manuka?



Este un antioxidant, antiinflamator si antibacterian natural, sustine sistemul imunitar si  sistemul digestiv. 
Se foloseste ca si tratament cosmetic pentru prepararea diverselor masti pentru par, riduri, acne, pentru tratamentul ranilor, pentru pastrarea sanatatii orale, pentru durerile de gat si infectii, pentru ulcerul gastric si chiar si pentru fibroza chistica.

Care este avantajul consumului de Miere de Manuka?

Va ajuta sa va mentineti sanatosi si sa consumati un singur produs care ofera o gama larga de beneficii. 

Cu ce este diferita mierea de Manuka fata de alte tipuri de miere?

Mierea de Manuka deriva din nectarul arbustilor de Manuka avand o componenta suplimentara care se adauga puternicei sale activitati antimicrobiene, activitate neobisnuita descoperita de un professor pe nume Peter Molan, in Noua Zeelanda, in anii '80, cand a descoperit ca mierea de Manuka actioneaza chiar si dupa ce peroxidul de hidrogen a fost inlaturat.
Aceasta miere de Manuka este o miere raw (raw honey), o miere cruda care contine antibiotic natural activ respectiv methylglyoxal si este produsa asa cum spuneam doar in Noua Zeelanda din arborele de Manuka, Leptospermum Scoparium.

Care este rolul peroxidul de hidrogen?

Diferite tipuri de miere produc, niveluri de peroxid de hidrogen sau apa hidrogenata cu rolul de a ucide microbii atunci cand glucozo-oxidaza, o enzima incorporata de albine in miere reactioneaza cu glucoza si cu moleculele de oxigen din apa. Astfel, cand folosim mierea ca pansament pentru rani, ea atrage umiditatea/apa din tesuturi si aceasta reactioneaza pentru a produce peroxidul de hidrogen, curatand astfel rana de infectie.

Astfel, asa cum a observat si profesorul Peter Molan, cauza acestei actiuni a mierii de Manuka a ramas neinteleasa vreme de mai multi ani, pana cand, in anul 2008, doua laboratoare independente au identificat metilglioxalul (MGO) ca fiind o componenta-cheie activa in mierea de Manuka. Ce este metilglioxalul? Ei bine, este o substanta care apare in mod natural in multe alimente, celule animale si celule vegetale si care are o activitate antimicrobiana.

Toate produsele din miere de Manuka au certificare dubla MGO si UMF.  Astfel se asigura calitatea produselor si verificarea acestora.
Ce este MGO (methylglyoxal)? Un compus puternic, natural, antibacterian care se gaseste in concentratia nectarului din floare de Manuka.Efectul antibiotic este mai puternic cu cat concentratia este mai mare. 

MGO este un sistem paralel de gradatie a cantitatii si puterii de methylglyoxal din fiecare productie de miere de manuka, sistem dezvoltat de profesorul Thomas Henle in anul 2008.

UMF "unique manuka factor" este un sistem de gradatie dezvoltat de asociatia UMFHA a producatorilor de miere de Manuka din Noua Zeelanda; UMF urmareste nivelul de leptosperina, methylglioxal, DHA si HMG din fiecare productie pentru ca produsele sa aiba proprietati si beneficii conform unor specificatii. 

Gradul MGO sau UMF ce poate fi gasit pe orice produs din miere de Manuka indica concentratia (puterea) antibiotica a acesteia. 

Cu cat gradul MGO sau UMF este mai mare, cu atat concentratia este mai puternica.  Aceasta concentratie este naturala si este data de analize ample ale fiecarei productii de miere de Manuka. 

Cum va dati seama ca mierea de Manuka pe care o cumparati este originala?

•    Pe eticheta borcan veti gasi un cod QR, care odata scanat poate confirma originea;
•    Produsul este fabricat in Noua Zeelanda;
•    Este bine sa  cumparati produsele de la o sursa sigura. 

Cum se consuma Mierea Manuka?

•    Utilizare interna : se iau 1-2 sau 3-4 lingurite pe zi (in functie de caz), cate una cu 15-30 de minute inainte de masa sau de a bea orice fel de lichid;
•    Utilizare externa : se aplica direct pe piele sau pe compresa aplicata pe piele;
•    Utilizare cosmetica : Mierea de Manuka se foloseste ca ingredient pentru diverse masti utilizate pentru fata, par sau pentru prepararea anumitor creme.

Recomandare consum in functie de factorul (grad) MGO si factor UMF. Cum sa alegeti ce sa cumparati?

•    MGO 100+ ECHIVALENT UMF 6+  
-    nivel de intretinere zilnica; acest factor este recomandat pentru intarirea sistemului imunitar si dureri usoare de gat;
-    factor in general utilizat dupa tratamentul facut cu MGO 250+ , MGO 400+ sau MGO 550.

•    MGO 250+ ECHIVALENT UMF 10+  
-    nivel mediu de putere antibacteriana.

•    MGO 400+ ECHIVALENT UMF 13+  
-    nivel optim de putere antibacteriana.

•    MGO 400+ ECHIVALENT UMF 13+  
-    nivel ridicat de putere antibacteriana.

Mierea de Manuka este neprocesata, naturala,  si fara adaosuri. Astfel, exista variatii de gust si de culoare. Poate fi mai intunecata sau mai deschisa,  poate varia ca si textura, in functie de gradul de precipitatii, de regiune, de moment de inflorire, de sol, de locatie, de tip floral. Acelasi produs poate avea un gust variat in functie de recolta respectiva. Gusul variaza si in functie de producator si mai ales de zona in care se afla stupii.  Aceasta variatie  dovedeste ca produsul este natural si natural.

Atentie!!!

Mierea de Manuka nu inlocuieste un regim alimentar sanatos;  aceste produse se consuma ca parte a unui regim alimentar sanatos si echilibrat. Daca va supara ceva, mergeti la medic si intrebati in ce masura puteti consuma mierea Manuka. 
-    NU POATE FI CONSUMATA DE DIABETICI;
-    NU POATE FI CONSUMATA DE PERSOANE ALERGICE LA MIERE SAU PRODUSE APICOLE SI SIMILARE IN GENERAL;
-    NU POATE FI CONSUMATA DE SUGARI SI COPII PANA LA VARSTA DE UN AN IN GENERAL INCAT EXISTA RISCUL DE BOTULISM;
-    IN PLUS,  PRODUSELE -> BOMBOANE CU MIERE DE MANUKA - MANUKA HONEY LOZENGES / DROPS - NU POT FI CONSUMATE DE COPII CU VARSTA DE PANA LA 6 ANI.

Cum se pastreaza mierea de Manuka?

Departe de lumina soarelui, la loc racoros si uscat cu o temperatura de pana la 25 °C.

Care sunt beneficiile si proprietatile mierii de Manuka?

•    Mierea de Manuka este un antioxidant natural

Mierea de Manuka are proprietati antioxidante, adica, asigura protectia impotriva problemelor tesutului, neutralizeaza radicalii liberi astfel incat acestia sa nu poata oxida si distruge ADN-ul si membranele celulare. Mierea de Manuka contine cea mai mare cantitate de antioxidanti.

•   Mierea de Manuka este un antiinflamator natural

Consumand miere de Manuka ajutati la puterea antiinflamatoare a corpului. Conform unor studii, s-a descoperit ca aceasta miere ajuta zona afectata, marind fluxul de celule anti-inflamatoare.

•   Mierea de Manuka este un antibacterian natural 

Consumand miere de Manuka, obtineti un efect antibacterian ce actioneaza impotriva unei grupe mari de patogeni cu o rezistenta usoara sau mai puternica la antibiotice.
 
•    Mierea de Manuka sustine sistemul imunitar

Consumand miere de Manuka ajutati si sustineti sistemul imunitar. Astfel se formeaza o protectie pentru mucoasa interna a gatului, generand un efect de calmare si reducand bacteria Streptococus mutans, in cazul problemelor cu durerile de gat, sinuzitele, alergiile diverse, aftelor, astmului, tusei. 

•    Mierea de Manuka sustine sistemul digestiv

Consumand miere de Manuka, diminuati arsurile de stomac si alte afectiuni gastro intestinale, gastroenterita, HelicoBacter Pylori. Astfel scade aciditatea, refluxul gastroesofagian, indigestia.

•    Evident, obtineti si alte beneficii daca consumati miere de Manuka

Mierea de Manuka se foloseste si ca remediu: in cazul aparitiei ciupercilor, pentru placile dentare, in cazul inflamatiilor gingivale cum ar fi gingivita, carii lor dentare. Mierea de Manuka inhiba cresterea bacteriilor orale precum P.gingivalis si A.actionmycetemcomitans. Se mai foloseste pentru tratarea bolii piciorului atletului, la tratarea ulcerului gastric cauzat de Helicobacter pylori si ajuta la prevenirea ulcerului gastric indus de consumul de alcool, candida, ciuperci, eczeme, herpes, psoriazis, cicatrici.

•    Mierea de Manuka este folosita si ca tratament cosmetic; se fac masti diverse pentru par, pentru tratarea ridurilor, pentru tratarea acneei.

Fiind un produs inflamator natural, mierea ajuta la vindecare, protejand pielea de bacterii.

•    Consumul mierii de Manuka ajuta la tratarea ranilor

-    In anul 2007 produsul "Miere de Manuka" a fost aprobat de US FDS ca optiune pentru tratamentul ranilor;
-    S-au mai efectuat si alte studii care au ca scop analiza beneficiilor asupra pacientilor care sufera de arsuri si care arata ca, datorita consumului de Miere Manuka are loc o imbunatatire a puterii de vindecare a ranilor;
-    Mierea de Manuka se mai foloseste si in tratarea ranilor si infectiilor cauzate de infectia cu stafilococ auriu;


•    Mierea de Manuka este folosita si pentru sanatatea orala

- consumul mierii de Manuka este un remediu natural pentru tratarea gingivitei si lupta importiva depunerii tartrului pe dinti;
- cercetarile efectuate de-a lungul timpului arata ca Mierea de Manuka care are un grad mare MGO sau UMF, adica un grad mare antibacterian, actioneaza cu succes in oprirea dezvoltarii bacteriilor orale.
  
•    DURERI DE GAT SI INFECTII

-    cercetatorii au demonstrat o scadere importanda a nivelului de streptococ mutans (streptococcus mutans) dupa consumul de Miere de Manuka;
-    un alt studiu demonstreaza scaderea numarului de bacterii orale care cauzeaza mucozita (efect advers al radiatiei chimoterapiei - tratament impotriva cancerului); 
-    mucozita inseamna inflamarea durereroasa si ulceroasa a membranei din esofag si a tractului digestiv.

•    ULCER GASTRIC

-  Mierea de Manuka poate fi utilizata ca tratament naturist impotriva formelor de ulcer gastric;  acest ulcer are ca baza infectia cu bacteria helicobacter pylori.  In acest studiu s-a aratat ca exista rezultate pozitive prin tratatarea acestui ulcer gastric cu Miere Manuka cu grad MGO /UMF mare, ca produs antibacterian natural.

•    SISTEM DIGESTIV

- consumul de Miere de Manuka este un tratament natural care ajuta la reducerea simptomelor date de "colon iritabil" , respectiv: constipatie, diaree, dureri abdominale.

•    TRATAMENT ACNEE

-    problemele generate de acnee pot fi tratate cu Miere Manuka;
-    schimbarile hormonale sunt cauza pentru acnee, dar, de asemenea poate aparea si din cauza stresului, dietei nesanatoase sau adunarii bacteriilor in porii blocati;
-    actiunea antimicrobiana generata de utilizarea de Miere Manuka ajuta ca bacteriile de pe piele sa dispara, avand de asemenea si efect antiinflamator;  practic, Mierea de Manuka prin ce proprietati are, este un produs similar cu orice produs antibacterian.

•    FIBROZA CHISTICA

-    Miere de Manuka - ajutor in lupta cu fibroza chistica este o bola care se mosteneste si care afecteaza plamanii si care de asemenea poate afecta sistemul digestiv si alte organe;
-    din cauza acestei boli apar tot felul de infectii respiratorii, iar Mierea de Manuka poate lupta impotriva acestora (pseudomonas aeruginosa and burkholderia spp).

In concluzie, ce beneficii aveti daca manancati miere de Manuka?

Chiar si asa, consumul de miere poate avea alte beneficii terapeutice, cum ar fi proprietati antiinflamatoare, antioxidante si prebiotice (incurajeaza dezvoltarea microorganismelor benefice de la nivel intestinal). Aceste proprietati nu sunt legate doar de Mierea de Manuka, ci si de alte tipuri de miere.

Mai mult decat sanatate, un stil de viata!

Cu drag si cu ganduri bune,

Echipa
www.cosultaubio.ro

 

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!