Beneficiile si proprietatile aroniei

Beneficiile si proprietatile aroniei
Oamenii de stiinta au analizat modul in care functioneaza substantele din compozitia fructelor de aronia si au descoperit cum actioneaza asupra organismului.

Astfel, impartasim cu voi aceste beneficii dezvaluite de prietenii nostrii de la Aronia Energie.

-    In lupta impotriva infectiilor urinare: Intr-un studiu norvegian se arata ca persoanele care au consumat zilnic, timp de 3 luni, intre 89 si 156 ml din sucul obtinut din aceste fructe si-au redus cu pana la 55% riscul de a suferi de infectii urinare. Cercetatorii sustin ca fructele de aronia au puternice proprietati antibacteriene impotriva a doua bacterii periculoase – Escherichia coli (E. coli) si Bacillus Cereus.
-    Protejeaza inima: Datorita proprietatilor antioxidante, fructele de aronia contribuie la imbunatatirea sanatatii inimii. In mod particular, aronia actioneaza in mod benefic asupra persoanelor care sufera de sindrom metabolic si au un nivel ridicat al colesterolului si trigliceridelor. Acesti factori cresc riscul de aparitie a bolilor de inima si a diabetului.
Intr-un studiu de 2 luni realizat de cercetatorii polonezi pe un grup de 38 de persoane cu sindrom metabolic au observat ca un consum zilnic de 300 mg de extract de aronia a redus in mod semnificativ nivelul trigliceridelor, colesterolului “rau” (LDL) si colesterolului total. 
In urma unui alt studiu similar realizat pe 25 de persoane cu sindrom metabolic s-au observat aceleasi efecte pozitive ale fructelor de aronia asupra profilului lipidic si, mai mult de atat, s-a obtinut si reducerea presiunii arteriale in cazul tuturor participantilor.
-    Amelioreaza simptomele gripei: Cercetatorii coreeni au descoperit ca fructele de aronia
lupta impotriva virusului influenta care determina aparitia gripei. Acest beneficiu major al aroniei este dat de acidul elagic si mircetina, doi compusi importanti din fructele de aronia.
-     Apara ficatul si stomacul: Intr-un studiu japonez din 2016 s-au analizat efectele sucului de aronia asupra sobolanilor cu probleme la ficat. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca sucul reduce severitatea simptomelor ce apar atunci cand ficatul este afectat. Un alt studiu corean realizat in 2017 arata ca acesta reduce simptomele ce apar in cazul unei mucoase stomacale deteriorate. Acest beneficiu se datoreaza substantelor din compozitia boabelor de aronia care stimuleaza productia de mucus si au capacitatea de a combate efectele nocive ale stresului oxidativ asupra stomacului.
-     Protejeaza impotriva bolii arteriale coronariene: Cercetatorii polonezi au concluzionat, in cadrul unui studiu realizat in 2015 ca fructele de aronia
protejeaza impotriva bolii arteriale coronariene prin simplul fapt ca previn depunerea placii de aterom pe peretii arterelor. In plus, extractul de aronia ajuta la relaxarea tesuturilor, imbunatatind astfel fluxul sangvin catre inima.
-    Combat celulita: Aceste fructe contribuie si la reducerea celulitei, potrivit specialistilor. Oamenii de stiinta de la Institutul de cercetare a plantelor medicinale din Belgrad, Serbia, au analizat efectelor fructelor de aronia pe un esantion de 29 de femei cu celulita. Acestea au baut timp de 90 de zile cate 100 ml de suc de aronia, timp in care specialistii le-au analizat structura pielii prin ultrasonografie pentru a vedea grosimea tesutului subcutanat. Femeile au inregistrat o reducere medie a grosimii tesutului subcutanat de 1,9 milimetri si o scadere medie a lungimii fasciculelor de tesut subcutanat de 1,18 milimetri. Dupa 45 de zile de la consumul acestui suc organic, edemul a scazut cu 55.2%, iar pana la sfarsitul perioadei de 90
de zile, niciuna dintre femei nu a mai prezentat edem.

Protejati-va sanatatea! Aveti grija de voi!
Pune-ti in cosul vostru zilnic, o portie de sanatate, cu continut de Aronia. 

Descoperiti gama produselor Aronia Energie. Click AICI


 

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!