Misiunea celor de la Benjamissimo este sa revolutioneze lumea ciocolatei. In orasul natal, Sofia, Bulgaria, cu toata pasiunea si dragostea – si-au asumat provocarea de a crea o ciocolata, care sa faca diferenta pentru parteneri, pentru mediu si pentru clienti.
Ciocolatele sunt 100% vegane, organice, fara gluten si nu contin zahar rafinat, dar sunt incredibil de gustoase. Se folosesc boabe de cacao de calitate exceptionala, comercializate echitabil, de la ferme mici din Nicaragua, Peru si Congo. Sunt produse ideale pentru trup, minte si suflet.
Familia Benjamin isi descopera pasiunea pentru ciocolata in anul 2014. Astfel,incep sa experimenteze acasa, facand ciocolata din cacao cruda. Ideea lor este sa faca prima ciocolata bulgareasca cruda, organica, indulcita cu sirop de agave. Pasiunea lor, insa, nu incetineste si de cativa ani gusta sute de sortimente de ciocolata din intreaga lume. Acest lucru duce la noua lor pasiune – ciocolata, facuta din boabe de cacao prajite. Cei doi frati Krassimir si Martin Benjamin impreuna cu sotia lui Martin, Sarah Alsbey, au studiat istoria tehnologiei de procesare a boabelor de cacao si a pudrei de cacao. Asa s-au nascut la inceputul anului 2017 doua marci noi – Benjamíssimo si Happy Benjamino – 16 produse noi cu retete interesante. Cu cunostintele dobandite, echipeaza o fabrica, angajeaza si formeaza un tehnolog sef si un intreg echipaj de ciocolata pentru a deveni constienti si profesionisti cu procesele de productie din spatele gusturilor subtile de ciocolata. De la boabele de cacao, importate din indepartata Nicaragua pana la „atingerea senzuala” la degustarea produsului final, veti simti beneficiile incontestabile pentru sanatate si bun gust.
Calitate
Organic
Producatorii de cacao sunt certificati organic, aplicandu-se sistemul stravechi al permaculturii in care arborii de cacao sunt plantati printre copaci precum mango, avocado si papaya. Astfel, parfumurile exotice fine ale acestor copaci se impletesc in aroma bogata si unica a acelui arborede cacao extraordinar. Aproape ca nu exista amaraciune. Gustul este delicat, bine echilibrat si rafinat.
Vegan
Ciocolata Benjamissimo este o doar ciocolata vegana si absolut fiecare ingredient care intra in fabrica de productie are origine vegetala.
Fair Cacao
Se folosesc doar boabe de cacao de inalta calitate (calitate exceptionala), comercializata echitabil, cultivata in fermele de familie din Nicaragua, Ecuador, Columbia si Peru. Astfel, se garanteaza ca boabele de cacao sunt cultivate in mod corect, iar fermierii sunt platiti corect.
Gluten Free
O dieta fara gluten exclude strict glutenul, un amestec de proteine gasit in grau si cerealele inrudite, inclusiv orz, secara, ovaz si altele. Toata ciocolata Benjamissimo este in intregime sigura pentru persoanele cu sensibilitate la gluten.
Raw Cacao
Ciocolata cruda este ciocolata produsa intr-o forma bruta sau minim procesata. Este facuta din boabe de cacao neprajite (uscate la soare) si unt de cacao presat la rece. Boabele de cacao din ciocolata cruda sunt procesate la temperaturi sub 45°C, in timp ce alte ciocolate sunt facute la temperaturi peste 160°C 180°C.
Pentru a face o ciocolata de foarte buna calitate, cu gust bun - sunt necesare ingrediente de inalta calitate. De aceea, la Bio Benjamin se aleg foarte atent, cu constientizare si grija toate ingredientele. De aceea, este important ca toti oamenii implicati in procesul de productie sa fie fericiti si bine platiti.
Cacao
Cacaua are o activitate antioxidanta mai mare decat ceaiul, vinul, afinele si chiar fructele de goji. In cele din urmă, flavanoizii din cacao sunt cei care il fac un superaliment.
Trandafirul de Damasc
Uleiul de trandafir de Damasc este produs de mai bine de 350 de ani in Valea Trandafirilor din Bulgaria. Uleiul pretios incanta simturile, racoreste si calmeaza mintea si relaxeaza sistemul nervos.
Matcha
Este o pulbere macinata fin, de frunze de ceai verde, special cultivata si prelucrata. Matcha a fost folosita de secole in Japonia pentru ceremonii speciale si pentru pregatirea mintii pentru meditatie. Continutul ridicat de clorofila ii confera Matchei culoarea verde intensa.
Amaranth
Amaranth este derivat din cuvantul grecesc „amarantos” care inseamna „vesnic”. A fost o cultura alimentara majora a aztecilor, iar unii au estimat ca amarantul a fost domesticit intre 6.000 si 8.000 de ani in urma.
Spirulina
Este una dintre cele mai vechi forme de viata de pe Pamant. De fapt, aceasta microalga de culoare albastru-verde este unul dintre cele mai bogate alimente de pe Pamant – are intre 55 si 70% proteine (mai mult decat carnea de vita, pui sau soia). Spirulina este, de asemenea, un detoxifiant natural, oxigenand sangele si ajutand la curatarea organismului de toxine.
Nuca de cocos
Nuca de cocos este o sursa excelenta de grasimi sanatoase. De asemenea, adauga o textura cremoasa, uimitoare ciocolatelor vegane.
Semintele de chia
In limba mayasa, chia inseamna „putere”. Semintele de chia sunt bogate in fibre, grasimi omega-3, proteine, vitamine si minerale.
Zahar din floare de cocos
Zaharul din floare de cocos este facut din seva mugurilor de flori de la arborele de cocos. Acest zahar are un indice glicemic mult mai scazut in comparatie cu zaharul obisnuit. Aroma sa este incredibila. Are note usoare florale si de caramel.
Alunele de padure
Cel mai preferat gust de ciocolata din lume este cel cu alune de padure. In acelasi timp, alunele de padure sunt bune pentru inima, ajuta la reducerea riscului de cancer si ajuta la sanatatea muschilor, pielii, oaselor, articulatiilor si a problemelor digestive.
Descoperiti cele 16 de sortimente de ciocolata Benjamissimo si cele 4 sortimente de ciocolata BenjamissimoHappy Edition!
Puneti-le pe lista cadourilor de Paste! Veti cuceri cu siguranta cu aceste cadouri dulci si sanatoase!
Mai mult decat sanatate, un stil de viata!
Cu drag si cu ganduri bune,
Echipa