Urmareste reteta mai jos.
Ingrediente pentru Bounty de casa:
- 397 ml lapte condensat (o conserva);
- 300 g nuca de cocos;
- 100 g unt;
- 300 g ciocolata amaruie.
Puneti intr-un bol laptele condensat, nuca de cocos si untul care este la temperatura camerei. Amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Cu ajutorul mainilor unse, formati batoanele pe care le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dati tava la frigider pana se intaresc.
Cand s-au intarit, topiti ciocolata la bain marie si apoi tavaliti batoanele de cocos in ciocolata topita. Puneti batoanele pe un gratar pentru a se scurge surplusul de ciocolata. Cu ajutorul unui cutit, formati niste dungi pe suprafata batoanelor. Dupa ce s-a scurs surplusul de ciocolata, le puneti pe un platou tapetat cu hartie de copt si le bagati din nou la frigider pana a doua zi.
Sfat: Daca nu doriti sa folositi lapte condensat, atunci puteti lua de la noi o conserva de lapte de cosos.
In acest caz, puneti laptele de cocos la frigider cu o zi inainte. De ce? Pentru ca, trebuie sa se separe partea tare, solida, de partea lichida pana a doua zi. Evident, asta inseamna ca va planificati din timp aceasta reteta.
Dupa ce s-a separat partea lichida de cea solida, puneti partea tare intr-un chopper sau robot, adaugati fulgii de nuca de cocos si puteti folosi ca si indulcitor un sirop din flori de nuca de cocos, pe care il gasiti tot la noi pe site. Puneti 2 lingurite sau cat vreti de dulce. In aceasta varianta, eliminati untul din reteta. Dupa ce ati blenduit bine toate ingredientele si s-a format un aluat omogen, formati batoanele, topiti ciocolata si tavaliti batoanele de cocos prin ciocolata topita. Puneti-le pe un platou si dati-le la frigider pana a doua zi.
Sa fie cu pofta buna!
Mai mult decat sanatate, un stil de viata!
Cu drag si cu ganduri bune,