Usor de facut, sanatoase si pline de savoare, aceste briose bio cu dovleac si pumpkin spice sunt ideale pentru mic dejun, gustari sau pentru a fi servite la ceai sau cafea. In plus, folosim ingrediente bio din www.cosultaubio.ro, pentru un plus de sanatate si energie naturala.
Ingrediente pentru briose bio cu dovleac si pumpkin spice:
- 200 g faina integrala bio;
- 100 g zahar brun sau 100 ml sirop de agave;
- 1 lingurita praf de copt;
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu;
- ½ lingurita de sare;
- 1 lingurita pumpkin spice;
- 100 g piure de dovleac;
- 2 oua;
- 80 ml ulei de cocos sau ulei de samburi de struguri;
- 50 ml bautura vegetala pe baza de migdale (poate fi de ovaz, de soia sau de ce va place).
1. Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de briose cu forme de hartie in culorile toamnei.
2. Intr-un bol mare, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea si condimentele (pumpkin spice).
3. Intr-un alt bol, combina piureul de dovleac, zaharul, ouale, uleiul si laptele vegetal.
4. Toarna ingredientele umede peste cele uscate si amesteca usor pana obtii un aluat omogen.
5. Umple formele de briose aproximativ ¾ si coace-le 20-25 minute sau pana cand trec testul scobitorii.
6. Lasa briosele sa se raceasca inainte de servire.
Sfaturi utile:
- Pentru un gust extra, poti adauga nuci tocate sau fulgi de ciocolata neagra bio.
- Aceste briose se pastreaza bine 2-3 zile intr-un recipient inchis ermetic.
- Servite calde, cu putin unt de migdale sau miere bio, devin irezistibile.
Pofta buna cu voie buna!
