Care sunt consecintele schimbarilor bruste de temperatura asupra sanatatii noastre?

Care sunt consecintele schimbarilor bruste de temperatura asupra sanatatii noastre?
Aceste diferente de temperatura pot avea trei consecinte principale asupra sanatatii noastre: 
-    obosesc organismul;
-    il slabesc;
-    si ne fac mai vulnerabili la virusi.

Temperatura corpului uman este aproape constanta, in jur de 37°.

Atunci cand are loc o schimbare brusca a temperaturii exterioare, aceasta declanseaza o serie de reactii care vor provoca fie o scadere, fie o crestere a temperaturii corpului. Evident, aceasta activitate ne slabeste organismul si sistemul imunitar.

Copiii, batranii si pacientii cu sistemul respirator fragil sunt cei mai sensibili la aceste schimbari de temperatura. Ca urmare, scaderea temperaturii contribuie la scaderea rezistentei noastre imunitare. Prin urmare, suntem mai sensibili la virusi. Daca stam intr-un spatiu inchis este facila circulatia virusurilor care se transmit pe calea aerului.

Cum reducem consecintele asupra sanatatii noastre

Primul sfat este evident sa ne imbracam in consecinta. Cum? Imbinand mai multe articole vestimentare: intre doua straturi se formeaza un strat de aer, care izoleaza de frig. Este de preferat sa folositi bumbac primul strat pentru a evita transpiratia si, prin urmare, racirea. Nu trebuie sa uitati de caciula, palarie si manusi deoarece corpul evacueaza caldura prin extremitati.

Consumul unei alimentatii echilibrate (dar nu neaparat mai multe grasimi sau in cantitati mai mari) ajuta la furnizarea de vitamine si minerale, care sunt foarte utile pentru intarirea apararii noastre imunitare.

Luarea de probiotice, o solutie buna pentru intarirea sistemului imunitar, care uneori este slabit si nu isi poate juca rolul de bariera de protectie impotriva intrusilor precum microbii si virusii. Probioticele sunt bacterii prietenoase care se gasesc in intestine si colon. Sunt folosite pentru a digera dar si pentru a ne proteja de mediul înconjurator si pentru a ne oferi o mare vitalitate pe tot parcursul toamnei si iernii. Trebuie sa consumam unele alimente bogate in probiotice: iaurturi si lapte fermentat, Kombucha, derivate din soia, varza murata, masline, muraturi, etc.

De asemenea, este necesar sa prevenim raspandirea virusilor prin aerisirea regulata a incaperilor, ceea ce impiedica proliferarea germenilor. Zece minute sunt suficiente pentru a reinnoi aerul; spalati-va mainile cu apa si sapun de mai multe ori pe zi si acoperiți-va gura daca tusiti sau stranutati.

Este recomandat sa faceti exercitii regulate. Prin imbunatatirea circulatiei sangelui, exercitiile fizice permit diferitelor substante ale sistemului imunitar sa circule prin organism mai eficient. Acest efect pozitiv pare sa se simta in continuare cateva zile dupa exercitiu.

Mai mult decat sanatate, un stil de viata!

Cu drag si cu ganduri bune,

www.cosultaubio.ro

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!