Ce alimente contin potasiu?

Ce alimente contin potasiu?
Inainte de a afla care sunt alimentele bogate in potasiu, trebuie sa stim la ce foloseste acesta.

Potasiul joaca un rol important in buna functionare a corpului nostru. El transmite impulsurile nervoase, care asigura buna functionare a rinichilor si a muschilor. Asa cum bine stim, inimia este un muschi si de aceea, potasiul este esential pentru a-si indeplini functia de pompare.

Care sunt riscurile lipsei de potasiu? Lipsa potasiului, numita hipokaliemie, este adesea insotita de crampe si dureri musculare. Este important sa va asigurati in mod regulat ca nu va lipseste potasiul, mai ales atunci cand aveti hipertensiune, deoarece unele medicamente antihipertensive slabesc depozitele de potasiu.

Leguminoase



Deoarece leguminoasele nu sunt niciodata rafinate, isi pastreaza toate mineralele ... inclusiv potasiul. Fasolea alba sau rosie, lintea, mazarea sau nautul acopera in medie o treime din necesarul zilnic de potasiu.

Prunele uscate si alte fructe uscate



Prunele uscate contin 656 mg de potasiu la 100 g, iar curmalele uscate 696 mg la 100g. Acestea sunt campionii continutului de potasiu. Nu degeaba sportivii ciugulesc pentru a evita crampele. Este bine de stiut ca fuctele uscate cum sunt caisele uscate ofera mai mult potasiu decat cele proaspete si anume aproximativ 33% din cantitatea zilnica recomandata deoarece pierderea lor de apa creste concentratia de minerale.

Banenele



Este imposibil sa vorbim despre o dieta bogata in potasiu fara a mentiona bananele. Acestea furnizeaza aproximativ 500 mg de potasiu pe fruct. Adesea sunt recomandate persoanelor cu tensiune arteriala crescuta, deoarece anumite tratamente reduc nivelul de potasiu din sange. 

Alimentele cu amidon



Cartofii si cartofii dulci sunt printre cele mai bune surse de potasiu, cu 353 mg la 100 g pentru cartoful dulce care este, de asemenea, extrem de bogat in vitamina A si 535 mg la 100 g pentru cartof. 

Pepenele verde si pepenele galben



Un fruct cu crestere rapida, pepenele verde nu are un continut ridicat de minerale precum calciu sau magneziu. Dar exista surprinzator mai mult de 100 mg de potasiu la 100 g. In plus, fiindca este unul dintre fructele mai putin bogate in carbohidrati, ati fi gresit sa va privati de el. Si pepene galben este adesea recomandat, impreuna cu banana, pentru persoanele care sufera de hipertensiune. 

Boabele de soia



Cunoscute si sub numele de edamame, boabele mici de soia nu sunt doar o sursa nepretuita de proteine vegetale, ci furnizeaza si 436 mg de potasiu la 100 g. 

Cu drag si cu ganduri bune,
Echipa www.cosultaubio.ro!


 

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!