Ce alimente contin vitamina E?

Ce alimente contin vitamina E?
Vitamina E este un puternic antioxidant. Ea se gaseste in produsele vegetale, in special in uleiuri.

Vitamina E reuneste un set de opt antioxidanti: patru tocoferoli si patru tocotrienoli. Vitamina E sau tocoferolul este o vitamină liposolubila. Vitaminele liposolubile (A, D, E, K) sunt absorbite cu grasimi dietetice si sunt depozitate in organism.

Vitamina E are multe functii si anume: 
-     protejeaza organismul de efectele daunatoare ale radicalilor liberi;
-    actiunea sa antioxidanta este sporita de seleniu si protejeaza alti antioxidanti precum vitaminele A si vitamina C de oxidare;
-    De asemenea, regleaza activitatea enzimei 
-    Afecteaza, de asemenea, expresia genelor si contribuie la sanatatea ochilor si cea neurologica.

Aportul nutritional recomandat de vitamina E este de 12 mg pe zi pentru un adult, cerintele crescand in caz de boala sau fumat. In general, acestea sunt asigurate de o dieta echilibrata. Deficitul de vitamina E este destul de rar. Aceasta se gaseste in principal in alimentele de origine vegetala, principalele surse fiind uleiurile, produsele din cereale integrale, semintele, nucile, alunele, migdalele, germenii de grau, soia. Anumite legume si fructe precum spanacul, cartoful dulce, mango, caisele uscate au, de asemenea, un continut de vitamina E.

Migdalele

Migdalele sunt una dintre cele mai bogate surse naturale de vitamina E, cu 14,6 mg la 100 g sau mai mult de o treime din aportul nutritional recomandat la 25 g / portie (20 de migdale). O mana de migdale este o gustare ideala.

Caisele uscate


Caisele uscate sunt o sursa buna de vitamina E. Ele furnizează 4 mg / 100g. Puteti adauga caise uscateiîn salate de fructe. 2 caise uscate cu cateva migdale sunt, de asemenea, o gustare buna.

Pudra de curry



Curry este un amestec de condimente. Este o sursa foarte buna de vitamina E, cu 22 mg / 100g. Este un condiment usor de incorporat in retete. Merge foarte bine cu laptele de cocos.

Spanacul


Spanacul este una dintre plantele bogate in vitamina E alaturi de papadie, sparanghel si naut. Spanacul fiert este leguma care contine cea mai mare cantitate de vitamina E: 100g de spanac gatit oferă 3,98 mg de vitamina E sau aproape o treime din aportul zilnic recomandat.

Ulei de germeni de grau


Toate uleiurile vegetale sunt bogate in vitamina E, dar uleiul din germeni de grau are cel mai mare continut, 149,5 mg / 100g. O lingura din acest ulei acopera necesarul zilnic de vitamina E. Si uleiul de alune, rapita si floarea soarelui, contin vitamina Esi anume: 47, 45 si 41 mg la 100g.

Semintele de floarea soarelui


Semintele de floarea-soarelui sunt surse excelente de vitamina E. Semintele de floarea-soarelui contin 42,3 mg de vitamina E la 100 g. Pot fi folosite la gratar intr-o salata, in deserturi si in retete de paine de casa.

Alunele


Alunele sunt antioxidante datorita vitaminei sale E. 25g de alune proaspete acopera mai mult de 40% din necesarul zilnic de vitamina E. Nucile sunt, de asemenea, surse bune de vitamina E: cu 25g de nuci proaspete, acoperiti aproape 15% din necesarul de vitamina E.

Semintele de pin


Semintele de pin sunt o sursa excelenta de vitamina E: 8,47 mg per 100g. Adaugati o mana de seminte de pin in salate, inainte de servire.

Mai mult decat sanatate, un stil de viata!

Echipa 




 

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!