Cele mai bune alimente anti-imbatranire

Cele mai bune alimente anti-imbatranire
Este normal sa imbatranim, dar imbatranirea este accelerata de stres, poluare, lipsa activitatii fizice, erori alimentare ... De aceea, este posibil sa actionam asupra factorilor care incetinesc imbatranirea. Alimentatia, nutritia in special are un impact foarte important asupra proceselor biologice legate de imbatranire.

Una dintre principalele cauze ale imbatranirii premature este o dieta prea bogata in zahar si alimente care se transforma rapid in zaharuri din sange, cum ar fi painea, cartofii, sucurile de fructe industriale ... Nivelurile prea ridicate de zahar din sange accelereaza productia de substante pro-inflamatorii.

Zaharul se leaga de proteine si aceasta reactie intre proteine si zahar caramelizeaza tesuturile: aceasta se numeste glicatie. Glicatia este un fenomen care accelereaza imbatranirea prematura.

Stresul oxidativ in legatura cu radicalii liberi este, de asemenea, un factor de accelerare a imbatranirii. Tutunul, stresul, radiatia solara in exces, poluarea, o alimentative mai putin corecta accelereaza stresul oxidativ.

Anumite alimente ne protejeaza impotriva imbatranirii. Acestea sunt alimente bogate in vitamine antioxidante si oligoelemente (vitaminele C, A, E, zinc, seleniu etc.) care contracareaza radicalii liberi, cele bogate in acizi grasi omega-3 de protectie care protejeaza, printre altele, membranele celulare, continand polifenoli (flavonoizi, taninuri) care lupta si impotriva excesului de radicali liberi. 

Descoperiti  cateva alimente care ajuta sa imbatranim frumos. Daca aceste alimente provin si din culturi bio, atunci cu atat mai bine (evident, acolo unde se poate).
 
Ardeiul 

Ardeiul contine trei vitamine antioxidante principale (vitamina A, vitamina C si vitamina E) in proportii destul de mari. Ardeiul rosu contine in plus licopen, care are si un efect anti-oxidant. Ardeii sunt potriviti pentru toate preparatele, crude sau fierte.

Savureaza sosul bio din ardei verzi picanti de la Arche, preparat din ingrediente din culturi ceritificate ecologic.
 
Stridiile

Stridiile ca si alte fructe de mare sunt alimente anti-imbatranire datorita continutului lor de zinc si seleniu, doua oligoelemente antioxidante. Acestea activeaza o enzima anti-radicala libera prezenta in organism. Astfel, ele protejeaza activ membranele celulelor noastre.

Rosiile

Rosiile sunt unul dintre cele mai bune alimente anti-imbatranire datorita continutului ridicat de licopen, un puternic antioxidant. Acestea, fierte, conservate sau in sos de rosii contin de 4 pana la 5 ori mai mult licopen decat alimentele crude.

Descopera gama bio de sosuri de rosii de la ZWERGENWIESE!
Cu peste 36 de ani de experienta in producerea delicateselor 100% din culturi certificate ecologice, Zwergenwiese detine reteta primei creme tartinabile ce a fost conceputa pe un aragaz simplu de bucatarie, acum 36 de ani. 

Ceaiul

Ceaiul are o actiune anti-imbatranire datorita catechinelor sale, care includ taninuri. Acesti polifenoli, care se gasesc si in zmeura, nuci, mure, crucifere, ciocolata si mai ales in vin, incetinesc imbatranirea prin opunerea degradarii fibrelor de colagen.

Descopera si savureaza delicioasa gama de ceaiuri de la Yogi Tea
CeaiurileYogi Tea®au o istorie a brandului ce provine din invataturile ayurvedice, vechi de peste 3000 de ani, invataturi ce fac referire la echilibrul dintre corp, minte si suflet.
In anii '60 yoga si traditiile ayurvedice indiene au fost introduse pe restul mapamondului.
Yogi Bhajan, un maestru al Kundalini Yoga, a fost un pionier al stilului de viata holistic, maestru ce a incurajat oamenii sa traiasca o viata sanatoasa, fericita si constiincioasa. Si-a raspandit invataturile si cunostiintele de ayurveda - yoga studentilor sai, servindu-le in acelasi timp, un amestec de ceai aromatic din mirodenii care a fost numit "ceaiul Yogi".
Am pregatit special pentru tine Pachete Cadou cu ceaiurile Yogi Tea! 


Caisele

Caisele sunt o sursa importanta de beta-caroten, un antioxidant. De asemenea, ofera o gama larga de oligoelemente in cantitati mai mici: cupru, zinc, fier ...Si anume: cu cat sunt mai intunecate, cu atat sunt mai bogate in betacaroten. Le puteti combina in salate cu fructe bogate in vitamina C (alaturi de kiwi, portocale) si vitamina E (nuci, alune), vitamine anti-oxidante, pentru un efect anti-imbatranire.

Daca nu le gasiti in stare proaspata (pentru ca nu este sezon), atunci puteti consuma sirop de caise, dulceata de caise, ulei bio de samburi de caise presat la rece, compot de caise, samburi de caise, gem de caise, nectar bio de caise, etc. 

Brocoli

Broccoli contine principalii nutrienti anti-imbatranire (vitaminele A, C si E, seleniu), precum si minerale. Broccoli, usor crocant (nepreparat), isi pastreaza vitaminele, mineralele si aromele mai bine.

Daca nu va place brocoli crud sau gatit, atunci puteti asezona salata cu seminte bio (germeni) de brocoli.  

Rodia

Antioxidantii din rodie actioneaza ca un agent natural anti-imbatranire. Rodia este o mina de substante antioxidante: contine cantitati mari de polifenoli, in special punicalagine extrem de protectoare. Acesti antioxidanti sunt combinati cu alti nutrienti, inclusiv vitaminele C si A, care se combina pentru a spori efectul protector al acestui fruct.

Uleiul de rapita

Acizii grasi omega-3, inclusiv uleiul de rapita, sunt protectori. Aceste grasimi polinesaturate esentiale (s care nu sunt  fabricate de corpul nostru) protejeaza membranele celulelor noastre. Alte surse de acizi grasi omega-3 sunt nucile, pestele gras, algele, inul si semințele de chia.

Ceapa

Ceapa contine multe substante antioxidante, inclusiv quercetina cu o puternica actiune antioxidanta. Nota: ceapa rosie este cea mai bogata in substante antioxidante, urmata de ceapa galbena, apoi ceapa alba.

Folositi cu incredere ceapa bio maruntita si uscata din culturi certificate ecologic sau ceapa bio uscata rosie si alba din agricultura ecologica certificata.

Gateste bine, gateste cu ingredientele din www.cosultaubio.ro, gateste cu dragoste si pasiune pentru cei dragi sau pentru tine!
 

Mai mult decat sanatate, un stil de viata!

Cu drag si ganduri bune,
Echipa www.cosultaubio.ro

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!