Colagenul, aliatul esential anti-imbatranire

Colagenul, aliatul esential anti-imbatranire
Colagenul este o proteina esentiala pentru fermitatea, tonusul si elasticitatea pielii, dar rolul sau esential este inca foarte subestimat. Odata cu varsta, organismul isi pierde in mod natural capacitatea de a-l produce, pielea se usuca si se increteste incetul cu incetul. Prin urmare, este foarte important sa acoperiti acest deficit de colagen prin alte mijloace, cum ar fi luarea de suplimente alimentare. Dar si aici, oferta de pe piata este foarte vasta si uneori este dificil de ales.

Colagenul este o proteina esentiala in corpul uman. Acesta indeplineste multe functii. Asigura in special elasticitatea, supletea si hidratarea pielii. Acesta este motivul pentru care pielea are un  aspect ferm si neted, caracteristic tenului tanar si sanatos. Pielea tanara si sanatoasa contine pana la 75% colagen. Cu toate acestea, pe masura ce imbatranim, corpul va produce din ce in ce mai putin colagen, ceea ce duce la o piele mai uscata si la aparitia primelor riduri, adesea intr-un stadiu incipient, datorita stilului de viata modern.

Consumul de colagen poate imbunatatii aspectul pielii.

Mai multe studii au aratat ca peptidele de colagen sau suplimentele alimentare care contin colagen pot ajuta la incetinirea imbatranirii si, prin urmare, uscarea pielii si formarea ridurilor.

Un studiu a aratat ca femeile care au luat un supliment alimentar care continea intre 2 si 5 grame de colagen timp de 8 saptamani au avut o piele mai putin uscata si o imbunatatire semnificativa a elasticitatii pielii, comparativ cu femeile care nu au luat colagen.

Un alt studiu a aratat ca femeile care au baut o bautura amestecata cu un supliment de colagen in fiecare zi timp de 12 saptamani au aratat o hidratare mai buna a pielii si o scadere semnificativa a adancimii ridurilor.

Efectele antirid ale suplimentelor de colagen provin din capacitatea lor de a stimula capacitatea organismului de a produce singur colagen. In plus, consumul de suplimente de colagen poate stimula productia de alte proteine care ajuta la mentinerea structurii pielii, cum ar fi elastina si fibrilina.

Conform altor studii calitatea pielii poate fi afectata de aportul de nutrienti pe care alimentele le furnizeaza. Tratamentele nutricosmetice au fost concepute pentru a elibera treptat ingrediente active care, dupa ce sunt absorbite de organism, ajung in straturile profunde ale pielii si apoi se difuzeaza in toate celelalte straturi.

Colagenul, o proteina cheie in apararea impotriva cancerului

Stimularea proteinelor de colagen prezente in mod natural in corpul nostru ar declansa o reactie chimica care ajuta la combaterea cancerului. O descoperire care deschide calea pentru dezvoltarea de noi tratamente. Colagenul, o proteina prezenta in toate structurile corpului uman, ar juca un rol esential in declansarea semnalelor chimice capabile sa protejeze organismul de cancer.

Ce fruct contine mai multa vitamina C decat o portocala?

Sunteti obositi si vreti sa luati vitamina C? Asa, ca va ganditi, sa va aprovizionati cu portocale. Buna idee, dar, exista fructe care contin mai multa vitamina C decat o portocala. 

Vitamina C joaca un rol fundamental pentru organismul nostru. Renumit ca anti-oboseala prin excelenta, joaca si un rol antioxidant. Adica protejeaza impotriva stresului oxidativ, care reflecta toate atacurile asupra constituentilor celulelor noastre. Aceasta vitamina previne imbatranirea celulara accelerata. Dar nu numai! De asemenea, ajuta la producerea colagenului, o proteina esentiala pentru formarea tesutului conjunctiv in piele, ligamente si oase. De asemenea, participa la mentinerea functiei imune, activeaza vindecarea ranilor, participa la formarea globulelor rosii. Aportul insuficient de vitamina C poate afecta performanta fizica zilnica, atat pentru barbati, cat si pentru femei, ducand la o stare de oboseala mare.

Persoanele active trebuie sa cosnume cantitati suficiente si anume 110 mg pe zi de vitamina C. Din punct de vedere istoric, legenda spune ca portocala are un aport foarte mare. Cu toate acestea, 100 g de portocale furnizeaza aproximativ 53 mg.

Trebuie sa stiti ca atat kiwi cat si coacazele negre sunt mai vitaminizate decat portocalele.

Kiwi-ul contine mult mai mult si anume aproximativ 92 mg la 100 g. In plus, boabele mici si negre pe care le contine sunt bogate in vitamina E, un alt antioxidant care protejeaza pielea de imbatranirea prematura.


Insa recordul este detinut de coacazele negre. Intr-adevar, consumand 100 g din acest fruct, asiguram organismului nostru 181 mg de vitamina C.



Acum gasiti in comert pungi de coacaze rosii congelate care contin si coacaze negre. Ideal este sa puneti o mana de coacaze intr-un iaurt natural si aveti deja cota de antioxidanti si anti-oboseala. Iata o reteta excelenta de mic dejun pentru zilele in care nu mai aveti idei.

Alege din www.cosultaubio.ro produsele cu colagen care ti se potrivesc!

Mai mult decat sanatate, un stil de viata!

Cu drag si cu ganduri bune,
Echipa 

www.cosultaubio.ro



 

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!