Ingrediente pentru crochete de cartofi cu ierburi si branza:
• 500 g cartofi bio;
• 100 g branza de capra bio (sau alt tip de branza preferata);
• 2 linguri de ulei de masline bio;
• 2 linguri de pesmet bio;
• 1 ou bio;
• 1/2 legatura de patrunjel bio;
• 1/2 legatura de cimbru sau rozmarin proaspat;
• sare si piper;
• oregano;
• ulei de masline;
• sos de rosii (pentru servire);
• iaurt (pentru servire);
• 1,2 catei de usturoi, tocati marunt (pentru servire).
Mod de pregatire crochete de cartofi cu ierburi si branza:
1. Curata si taie cartofii cubulte, apoi pune-i la fiert in apa cu putina sare pana devin moi (aproximativ 15-20 minute).
2. Apoi, pregateste compozitia.Dupa ce s-au fiert cartofii, scurge-i si paseaza-i intr-un bol mare. Adauga branza sfaramata, oul batut, patrunjelul si cimbrul tocat marunt. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena. Asezoneaza cu sare, piper si oregano.
3. Dupa ce ai pregatit compozitia, formeaza crochetele.Ia cate o lingura din compozitie si formeaza crochete mici. Daca este nevoie, trece-le prin pesmet pentru un exterior crocant.
4. Intr-o tigaie, incinge uleiul si prajeste crochetele pe fiecare parte pana devin aurii si crocante (aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte).
5. Scoate crochetele pe un servetel pentru a elimina excesul de ulei si serveste-le imediat, alaturi de un sos de iaurt cu usturoi sau o salata proaspata.
Crochetele de cartofi cu ierburi si branza sunt nu doar un aperitiv savuros, dar si o optiune sanatoasa si usor de preparat, perfecta pentru a adauga un strop de rafinament meselor tale. Cu un exterior crocant si un interior moale si aromat, aceste crochete vor deveni cu siguranta un preparat favorit al tuturor.
Pofta buna si sa te bucuri de fiecare muscatura!
