Cum arata un mic dejun sanatos si echilibrat?

Cum arata un mic dejun sanatos si echilibrat?
Incercarea de a face alegeri alimentare mai sanatoase poate fi uneori coplesitoare si frustranta. Dar nu trebuie să fie. Micul dejun trebuie sa fie masa preferata a zilei. Scopul nu este sa simtim ca suntem privati de orice, ci sa ne rasplatim cu noi arome, noi gusturi care ne ofera o energie buna si o stare de spirit si sanatate imbunatatite.

De ce este important micul dejun?

Micul dejun este foarte important din mai multe motive. Dimineata, mancarea ofera energia, combustibilul necesara/ necesar pentru corpul si creierul nostru. De asemenea, poate ajuta la reglarea senzatiei de foame, reducand nevoia de a lua gustarele pe tot parcursul zilei. Pentru copii, micul dejun a fost asociat pozitiv cu performanta scolara, precum si cu un risc scazut de obezitate.

Ce alimente fac un mic dejun sa fie hranitor?

Pentru cel mai nutritiv mic dejun, incercati sa alegeti alimente intregi, neprocesate din fiecare dintre cele cinci grupe de alimente: fructe, legume, cereale, alimente proteice si lactate. Incercati sa includeti proteine din alimente precum iaurturi (cautati variante cu mai putin zahar adaugat), oua, nuci si seminte sau leguminoase. De asemenea, incercati sa includeti carbohidrati, cum ar fi fructele si legumele si cerealele integrale (adica fulgii de ovaz) care furnizeaza fibre si va vor ajuta sa va simtiti satui mai mult timp.

Ce nu ar trebui sa lipseasca niciodata de la micul dejun?


Ca si in cazul oricarei mese, este important sa ne concentram asupra dietei generale si nu asupra unei mese in special. De aceea, trebuie sa ne asiguram ca micul dejun contine de obicei o legume si/sau o portie de fructe. Astfel, este o modalitate excelenta de a ne asigura ca vom consuma suficiente fructe si legume pe parcursul zilei.

Ce alimente nu trebuie sa consumam la micul dejun sau le le limitam consumul?

Principalele alimente pe care nu ar trebui sa le consumam sau sa le reducem la maxim consumul, la micul dejun sunt cerealele procesate sau produsele de patiserie care contin multe zaharuri adaugate si au o valoare nutritiva mica, precum si carnea de la micul dejun, cum ar fi carnatii, sunca, care s-a dovedit ca, atunci cand sunt consumate regulat, fiind bogate in grasimi saturate, cresc riscul bolilor de inima.

Deci, iata cateva exemple de mic dejun echilibrat si sanatos:
•    Fulgi de ovaz cu fructe si seminte de in sau chia
•    Paine prajita din grau integral cu unt de arahide si banana
•    Paine prajita din grau integral cu pesto, avocado si ou
•    Crepe din grau integral cu iaurt si fructe

Cu siguranta, sunt persoane carora nu le este nicioadata foame dis de dimineata sau persoane care au chef sa manance ceva usor. 

Lucrul grozav despre micul dejun este ca ora poate fi flexibila. Chiar daca nu mancati imediat dupa ce    v-ati trezit, incearcati sa va asigurati ca va programati mesele, astfel incat sa nu va fie prea foame la o anumita ora, ceea ce poate duce la a manca prea repede sau prea mult.
Micul dejun nu trebuie sa fie mare sau complex. Puteti incepe cu ceva simplu, cum ar fi o banana si unt de arahide sau o ceasca de iaurt cu fructe proaspete sau faceti un smoothie folosind o multime de fructe si legume proaspete sau congelate. Puteti adauga chiar si cateva seminte macinate (in sau chia) pentru a adauga fibre si acizi grasi omega-3.

Multe alimente pentru micul dejun pot fi pregatite in avans sau necesita foarte putina pregatire. De exemplu, fulgii de ovaz pot fi combinati cu fructe si lapte (de orice fel) si pot fi lasati la frigider cu o seara inainte si sunt gata de mancat dimineata - nu necesita gatit!

Puteti folosi afine si o banana, dar orice combinatie de fructe functioneaza bine. O alta optiune grozava atunci cand sunteti in criza de timp este o bucata de fruct precum mar sau banana cu niste unt de nuci sau iaurt grecesc cu granola; acestea pot fi pregatite in cateva minute. De asemenea, puteti face pachetele pentru micul dejun sau mini-frittatas care pot fi congelate individual si puse la microunde dimineata pentru un mic dejun rapid.
Nu uitati de Musli cu ciocolata BIO pentru copii de la Allos sau Musli cu fructe BIO pentru copii . Musli de ovaz cu stele de ciocolata cu lapte si cacao. Fara stafide. Musli cu fructe BIO pentru copii sunt cu ovaz si stele de visine si inele de mar si coacaze.



Bucurati-va de un musli delicios in mod natural, care este pe placul copiilor. Special dezvoltat pentru nevoile lor. Formele incitante, culorile stralucitoare si micile puzzle-uri de pe pachet asigura acea portie suplimentara de distractie la masa de mic dejun.

Nu uitati de micul dejun! Este masa cea mai importanta a zilei!

Bucurati-va de el, savurati-l si incarcati-va cu energie pentru o zi reusita!


www.cosultaubio.ro

Portia TA zilnica de sanatate!

 

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!