Cum pastrati merele proaspete toata iarna?

Cum pastrati merele proaspete toata iarna?
Merele sunt foarte importante pentru sanatate. Stiti vorba aceea “Un mar pe zi, tine doctorul departe”.

Dar, de unde sa luam mere proaspete pe timp de iarna?

Exista mai multe modalitati de a depozita merele pentru a le pastra proaspete timp indelungat. 

•    In primul rand, atunci cand le depozitati, trebuie sa va asigurati ca le pastrati pe cele mai bune si le consumati rapid pe cele care se vor strica (consumati-le rapid pe cele cu pete, parti moi sau alte defecte). Daca depozitati mere in stare foarte buna langa mere cu defecte, cele bune tind sa se strice de la celelalte. 
•    Apoi, alegeti sa depozitati mere cu coaja groasa, crocante si acre. Am cercetat si astfel de mere gasiti in soiurile McIntosh , Fuji , Winesap , Honeycrisp , Granny Smith, Northern Spy sau Rome. Ele rezista intre 6 luni si 1 an. Merele mai dulci, precum Golden Delicious nu vor rezista la fel de mult timp. 
•    Stiati ca merele cu tulpini intacte dureaza mai mult decat cele fara tulpini? De ce? Se spune ca, microrganismele patrund in merele fara tulpini, ducand la putrezire. 
•    Un alt secret al depozitarii merelor este acela de a cumpara mere proaspete direct de la o ferma sau de la tara pentru ca, merele din supermarketuri au fost déjà depozitate pentru o perioada mai lunga de timp, ceea ce va diminua perioada de timp in care le puteti depozita in camara voastra. 
•    Pastrati merele intr-un loc intunecos si racoros. Se stie ca bunicii pastrau merele in pivnita, locul intunecat si rece, dar, preferat de mere. Daca nu aveti o pivnita, va puteti transforma boxa intr-o camera de depozitare a merelor, dar, trebuie sa va asigurati ca acolo este rece, iar aerul circula foarte bine. 
•    Un alt truc de pastrare a merelor este acela de a pastra merele in hartie. Impachetati fiecare mar intr-o hartie si apoi depozitati-le intr-o ladita. Daca locul de depozitare este uscat, atunci, pulverizati in mod regulat merele invelite, fara a fi nevoie de le despachetati. 
Este recomandat sa le verificati saptamanal si, daca gasiti mere care urmeaza sa se strice sau prezinta defecte ce duc la stricaciune, atunci, este recomandat sa le consumati ca atare sau sa gatiti ceva cu ele. 
•    Puteti sa si congelati merele. Taiate-le, puneti-le in suc de lamaie si apoi uscati-le. 
De asemenea, mai puteti congela rapid mere intregi sau taiate si, a doua zi, le transferati intr-o punga de congelator si le pastrati asa pe termen lung. Evident, merele congelate isi vor pierde partea crocanta si o parte din textura. Aceste mere pe care le pastrati la congelator le puteti folosi pentru retete cum ar fi placintele cu mere in care fierbeti merele, sucurile care contin mere congelate alaturi de alte fructe congelate, sosul de mere, etc. 

Mai mult decat sanatate, un stil de viata!

Cu drag si cu ganduri bune,
Echipa

              




 

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!