Cum sa integrezi principiul NutriPortia in pachetelul de scoala sau de serviciu?

Cum sa integrezi principiul NutriPortia in pachetelul de scoala sau de serviciu?
Venirea toamnei aduce reluarea stilului de viata trepidant, dupa o perioada de concedii. Asta inseamna reinceperea scolii pentru elevi si a cursurilor pentru studenti, dar toate acestea nu trebuie sa insemne renuntarea la un stil de viata si alimentar sanatos.

Potrivit unui sondaj global al companiei Nestlé, care a inclus aproape 16.000 de cetateni din 15 tari, numai 9% dintre respondenti au spus ca reusesc sa aiba o alimentatie echilibrata in fiecare zi. Cu toate acestea, aspiratia spre o alimentatie sanatoasa este universala, fiind impartasita de 9 din 10 respondenti din fiecare tara. In mod surprinzator, sondajul a relevat faptul ca, cel putin in aceste 15 tari, consumatorii asteapta cel mai mare ajutor din partea companiilor alimentare, mai mult decat din partea guvernelor, a educatorilor sau a vanzatorilor.

Aproximativ 87% dintre cetateni au spus ca le-ar fi mult mai usor daca producatorii de alimente ar prezenta retete inspirate, care sa-i ajute sa echilibreze alimentele pe care le iubesc, le-ar oferi optiuni sanatoase la preturi accesibile si i-ar ajuta sa gaseasca astfel de alimente mai usor.

”Incercand sa raspundem acestor nevoi ale consumatorilor, lucram atat la nivel de produse, cat si de servicii care sa sustina si sa simplifice alegerile alimentare mai sanatoase. De aceea, am dezvoltat NutriPortia, metoda nutritionala care iti arata cantitatile potrivite din fiecare grupa de alimente pentru principalele mese ale zilei. In calitate de cel mai mare producator de alimente si bauturi din lume, simtim, de asemenea, responsabilitatea de a oferi alimente sanatoase si delicioase in acelasi timp. Ne dedicam acestui lucru imbunatatind profilul nutritional al produselor prin reducerea continutului de zahar, cresterea continutului de cereale integrale, legume si fibre si adaugarea de vitamine si minerale, acolo unde este necesar si fara a face compromisuri  in ceea ce priveste gustul”, spune Nicoleta Tupita, dietetician autorizat si Manager Nutritie si Comunicare Interna Nestlé Romania, Bulgaria si Tarile Adriatice.

O situatie oarecum speciala o reprezinta ”pachetelul”, gustarea de pranz pentru cei ce merg la munca sau pentru elevi. Sandviciul poate reprezenta o alternativa sanatoasa, daca are in compozitie ingredientele potrivite. Nu trebuie sa evitati painea, atât timp cât aceasta este integrala, pentru ca oamenii consuma paine de grau, secara, mei, inca din epoca preistorica. E bine de stiut ca si dacii consumau paine de mei sau de grau, si chiar faceau mamaliga din faina de mei, pentru ca porumbul a fost introdus in regiunea tarii noastre abia prin secolul al XVII-lea.

Un sandvici echilibrat trebuie sa contina paine integrala,proteine sanatoase (fasii de carne sau peste gatite in casa, oua sau branzeturi, chiar si paste de leguminoase), precum si legume. Astfel, le veti da celor mici o gustare completa care contine si carbohidrati, si proteine, si fibre vegetale. Adaugati si un fruct, de preferinta local sau in sezon sau un pod de palma de fructe oleaginoase (nuci, migdale, alune de padure, caju) si veti obtine gustarea nutritiva, potrivita nevoilor nutritionale specifice copiilor.

”Insistam atat de mult pe principiul alimentatiei echilibrate, cu continut variat si obligatoriu de fructe si legume pentru ca din pacate 27% dintre romani nu consuma legume in fiecare zi, iar 52% consuma doar o portie pe zi, potrivit sondajelor noastre. 30% dintre romani spun ca lipsa timpului ii impiedica sa urmeze o alimentatie sanatoasa, dar 26% dintre romani nu prea stiu, de fapt, ce reprezinta o alimentatie sanatoasa. Acestea este motivul eforturilor noastre de a le prezenta romanilor principiul NutriPortia”, explica Nicoleta Tupita, dietetician autorizat si Manager Nutritie si Comunicare Interna Nestlé România, Bulgaria si Tarile Adriatice.

Alaturi de NutriPortia adresata copiilor, VeggiePortia face parte din efortul si misiunea Nestlé de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii, oferind optiuni sanatoase si gustoase celor care vor sa aiba un stil de viata echilibrat si mai sustenabil. VeggiePortia este un ghid pentru mese pe baza de alimente de origine vegetala, cu un bine-cunoscut impact redus asupra mediului.

Se recomanda sa consumati cel putin 5 portii (sau 400 g) de fructe si legume pe zi. In general, o portie (pentru adult) de fructe sau legume este de 80 g, si nu uitati ca si varietatea conteaza. Incercati sa includeti un sortiment colorat de fructe si legume in meniul zilnic, pentru ca fiecare portie ofera o gama larga de vitamine, minerale si antioxidanti esentiali pentru sanatatea si bunastarea noastra.

Despre Nestlé
Grupul Nestlé este prezent in Romania din 1995, printre brandurile din portofoliul sau numarandu-se NESCAFÉ, Nespresso, Nesquik, Chocapic, KitKat, Lion, JOE, AfterEight, Maggi, Purina sau NAN. In Romania, Nestle s-a implicat si in initiative ecologice si de responsabilitate sociala. In ultimii 3 ani companii a plantat 75.000 de copaci, care vor contribui la atingerea obiectivului de net zero emisii de carbon pana in 2050.

Mai mult decat sanatate, un stil de viata!

Cu drag si cu ganduri bune, 
Echipa,

www.cosultaubio.ro



 

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!