De ce trebuie sa consumam produse bio?

De ce trebuie sa consumam produse bio?
De ce trebuie sa consumam produse bio? Un subiect extreme de controversat in toate mediile de comunicare: online, offline, la seminarii, webminarii, in discutiile cu colegii, cu familia si de ce nu, chiar si la scoala. 

Aceasta tema si aceste discutii interminabile sunt foarte populare de ambele baricade ale expertilor pro si contra. 

Haideti sa ne uitam la avantajele primite datorita consumului acestor produse si, mai ales cum putem gasi o solutie astfel incat sa avem in viata de zi cu zi o alimentatie sanatoasa. 

Am gasit cateva argumente importante pentru care ar trebui sa consumam aceste produse Bio. 

•    Este mult mai prietenos pentru mediu consumul de produse crescute fara substante chimice
Cresterea industriala a legumelor, fructelor sau fermele de animale de mici dimensiuni, nu produc foarte multe daune mediului inconjurator. Dar, daca privim in ansamblu, la nivel global, lucrurile se schimba. Pentru a satisface nevoia de consum și pentru a produce cantitati foarte mari de legume, fructe si produse din carne, se apeleaza la tot felul de proceduri care dauneaza mediului inconjurator.
Alternativa pentru produse BIO incurajeaza consumul de produse care sunt crescute fara substante chimice sau cu ingrasaminte naturale rezultate din recolte sau industrii adiacente. Animalele crescute in medii bio sunt tratate corespunzator, in spatii deschise, hranite natural si fara stimulenti de crestere.
•    Produsele naturale, bio sunt mult mai nutritive
Asa cum bine stiti, cu cat un proces de cultivare sau de crestere este mai artificial si mai sintetic, cu atat valorile nutritive ale produselor sunt mai scazute. Continutul de antioxidanti este mult mai mare in cazul produselor care au fost crescute sau produse in regim bio.
Evident, nu veti putea compara niciodata un aliment crescut intr-un mediu controlat, cu un aliment crescut in sol de padure, foarte bogat in nutrienti si ingrasaminte naturale.
•    Stiati ca natura este responsabila de maturitatea produselor?
Intr-un mediu bio, produsele nu vor fi niciodata culese inainte de a ajunge la maturitate. Pe cand acolo unde produsele se doresc a creste sau coace fortat si accelerat, acestea sunt culese inainte de maturiatate. De exemplu, industria bananelor este cunoscuta pentru faptul ca fructele se culeg extrem de devreme deoarece acestea ajung sa se coaca singure pana cand ajung in rafturile supermarketurilor. Pentru ca ele sunt culese cat inca sunt crude, acestea sunt private de un continut bogat de nutrienti.

Acestea fiind spuse, poate, de acum incolo, va ganditi de doua ori inainte de a cumpara un produs. Poate va opriti la raftul cu produse bio sau vizitati un magazin online cu produse bio si alegeti ce va place voua si familiei voastre. Evident, acestea sunt mai scumpe, deoarece au un impact mai pozitiv asupra mediului. 

Mai mult decat sanatate, un stil de viata!

Cu drag si cu ganduri bune,
Echipa


 

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!