Eclere vegane

Eclere vegane
Am primit aceasta reteta de la draga noastra clienta, Madalina de la www.bevegan.ro

Am zis sa va impartasesc si voua reteta de eclere vegane, mai ales ca este foarte delicioasa si pofticioasa. 
V-am facut pofta?

Haideti sa vedem de ce  ingrediente avem nevoie si cum se prepara. 

Ingrediente pentru cojile de eclere

•    85 g faina;
•    55 g inlocuitor de ou;
•    150 g lapte vegetal;
•    1 lingurita praf de copt;
•    ¼ lingurita bicarbonat de sodiu;
•    45 g unt vegan;
•    ½ lingurita sare;
•    125 ml apa;
•     O lingura si jumatate de oret.

Ingrediente pentru crema si topping

•    200 g ciocolata neagra;
•    3 linguri amidon;
•    O pastaie de vanilie;
•    1 lingurita turmeric;
•    3 linguri zahar brun;
•    250 ml lapte vegetal.

Mod de preparare coji de eclere

Preincalziti cuptorul la 220°C. Cerneti faina si puneti-o intr-un bol. 
Intr-un alt bol de dimensiuni medii, adaugati inlocuitorul de ou si laptele . Omogenizati bine totul astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Apoi adaugati praful de copt, bicarbonatul de sodiu si otetul. Pe masura ce adaugati aceste ingrediente, volumul va creste de pana la 4 ori. Lasati sa se odihneasca timp de 5 minute, timp in care  va pregatiti pentru urmatorul pas.
Intr-un vas, adaugati untul vegan, sare si apa si puneti pe foc. Aduceti amestecul la fierbere. Luati de pe foc, apoi adaugati faina cernuta. Amestecati pana cand se combina intr-o compozitie tare. Puneti la loc pe foc si  gatiti aluatul cateva secunde. Continuati sa amestecati. De pe foc, transferati aluatul intr-un bol mare.
Asa cum spuneam, amestecul de inlocuitor de oua a crescut de 4 ori. Adaugati amestecul in aluat in 3 transe. Amestecati pana cand se omogenizeaza bine totul.
Amestecul rezultat il transferati intr-un posh. Folosind posh-ul, faceti eclere de aproximativ 10cm lungime. Le modelati direct in tava de cuptor pe care ati tapetat-o cu hartie de copt.
Dati la cuptor, la 220°C timp de 20 de minute, apoi coborati la temperatura la 200° C si mai lasati 10-15 minute. Le lasati sa se raceasca complet. 

Mod de preparare crema si topping

Intr-un bol amestecati turmericul, amidonul, zaharul si cateva linguri de de lapte. Amestecati bine pana cand se formeaza o pasta. Adaugati pasta si restul laptelui intr-un vas.
 Adaugati pastaia de vanilie taind-o pe mijloc, scoateti samburii de vanilie pe care îi adaugati in lapte si adaugati si pastaia efectiva.
Puneti la foc mediu si amestecati  incontinuu pana cand se intareste. Dupa ce s-a gatit crema, o lasati la racit cu o folie de plastic deasupra  pentru a nu se forma crusta (folia trebuie sa atinga crema atunci cand o puneti).
Atunci cand atat eclerele  cat si  crema sunt reci, topim ciocolata la bain marie. 

Mod de asambalare eclere vegane

Taiati eclerele in doua pe lung. Partea de sus a eclerelor o scufundati  in ciocolata topita si o puneti deoparte.
Amestecati crema de vanilie cu un tel pentru omogenizare. Scoateti pastaia de vanilie si puneti crema intr-un posh.
Adaugati crema de vanilie cu posh-ul pe partea de jos a eclerului, iar apoi puneti ce-a dea doua parrte data prin ciocolata.
Lasati la frigider peste noapte. Sunt mult mai gustoase a doua zi, dar se pot consuma si imediat pentru ca sunt pofticioase.

Sursa reteta si poza: www.bevegan.ro

Multumim Madalina pentru reteta! 

Pofta buna cu voie buna!





 

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!