Mangostanul si proprietatile lui

Mangostanul si proprietatile lui
Mangostanul este folosit de sute de ani în medicina traditionala din Asia de sud est, India si insulele Pacificului,  pentru mentinerea sanatatii. Piureul dens si gustos de o calitate deosebita este îmbogatit cu 25% suc de rodie. Mangostanul are un puternic potential antioxidant, comparativ cu al altor fructe.

Mai multe informatii despre proprietatile Mangostanului:

- Mangostanul este un fruct minune pentru fertilitate;
- Neutralizeaza radicalii liberi;
- Sprijina buna functionare a sistemului cardiovascular;
- Sprijina functiile cartilagiului si ale incheieturilor;
- Ajuta impotriva imbolnavirii sezoniere a cailor respiratorii.

Mangostanul este un fruct exotic cultivat in Asia de sud est, mai ales in Thailanda. Este folosit in medicina populara asiatica de secole. Recent oamenii de stiinta au descoperit valoarea lui medicinala. Exista mii de fructe, dar unul singur este supranumit regina fructelor si acela este Mangostanul!

Este un fruct tropical foarte cunocut si placut, datorita aromei. Are un diametru de 2-3 cm, coaja rosie purpurie ce acopera fructul este asemanatoare cu coaja portocalei. Pulpa este alba, moale, suculenta, dulce si aromata, avand un continut mare de glucide. 

Extractul de mangostan este utilizat ca substanta biologic-activa in diverse produse farmaceutice. In anul 1973 a fost efectuat primul studiu stiintific privind mangostanul, in ultimii aproape 40 de ani numarul studiilor inmultindu-se datorita faptului ca cercetatorii au inceput sa descopere tot mai multe proprietati nutritionale benefice.

Astfel, este un supliment pentru intregul organism. Substantele nutritive multiple pot afecta variate sisteme ale organismului si pot anula efectele nocive ale radicalilor liberi si patogenilor, cum ar fi: bacteriile, virusii si ciupercile, astfel reducand riscul de imbolnavire si contribuind la o stare buna de sanatate.
Consumul lui nu are efecte adverse si nu a fost asociat cu ingestia fructului sau cu extractul din fruct.

Datorita multiplelor sale proprietati curative, numeroase persoane cred ca mangostanul poate vindeca orice, de la afectiuni ale inimii pana la cancer.

Astazi, dupa aproape 40 de ani de cercetari de laborator menite sa dovedeasca proprietatile sale curative, s-a constatat ca mangostanul poate ajuta in:

- probleme ale inimii si sistemului circulator: arteroscleroza, colesterol, nivel ridicat de trigliceride, hipertensiune arteriala;
- probleme ale sistemului gastrointestinal: diaree, ulcer, reflux gastroesofagian, boala Crohn, colite, colon iritabil;
- probleme ale sistemului nervos: boala Parkinson, Alzheimer, dureri de cap, vertij, migrene
afectiuni ale sistemului muscular si osos: artrita, dureri musculare si articulare;
- infectii cu virusi, bacterii, ciuperci, paraziti, temperatura cauzata de infectii;
- probleme ale pielii: acnee, dermatite;
- probleme ale sistemului respirator: astm, gripa;
- probleme psihice: depresii, anxietate;
- diabet;
- cancer;
- oboseala cronica;
- alergii;
- sistem imunitar slabit.

De ce este atat de benefic?
Fructul intreg de mangostan, miezul si coaja, contine peste 40 de substante nutritive active din cele mai puternice, numite xantone dintr-un total de 200 descoperite in fructe si legume. Studii stiintifice facute asupra mangostanului de catre un numar mare de experti indica faptul ca el poate avea peste 100 de efecte benefice.

Xantonele sunt substante naturale bioactive care se adapteaza si se transforma in functie de necesitatile organismului. Acesti antioxidanti circula prin corpul uman, curatandu-l efectiv de radicalii liberi. Nici un alt fruct tropical nu contine atatea xantone ca si mangostanul.

Efectele xantonelor din mangostan pot mentine echilibrul microbiologic din organism, sprijina buna functionare a sistemului imunitar, intervin in mentinerea flexibilitatii articulatiilor, imbunatatesc starea psihica in general.

Xantonele constituie cei mai puternici antioxidanti descoperiti pana in prezent si sunt considerati generatia urmatoare de fitonutrienti puternici care vor schimba viitorul suplimentelor alimentare.

Mangostanul are proprietati antioxidante. Continutul de xantone, proantocianine si catechine - constituie agenti puternici in lupta impotriva radicalilor liberi.

Radicalii liberi sunt molecule instabile care ne distrug sanatatea in lupta lor pentru redobandirea stabilitatii. Expertii estimeaza ca celulele sanatoase ale corpului sufera zilnic zeci de mii de atacuri ale radicalilor liberi. O multime de studii au aratat o legatura evidenta intre atacurile produse de radicalii liberi si boli, ca de exemplu boli de inima, cancer, diabet si afectiuni ale sistemului nervos.

Tot cercetarile au demonstrat ca antioxidantii - ca si cei aflati in fructul mangostan - au o importanta cruciala in protejarea organismului impotriva efectelor produse de radicalii liberi nocivi.

Dozele recomandate sunt:
- Adulti 30 pana la 90 ml pe zi
- Copii 15 pana la 30 ml pe zi.

In momentul in care consumati suc de mangostan , pot exista diverse reactii de detoxificare, astfel: pe masura ce organismul se vindeca puteti avea diverse reactii de detoxificare. astfel,  corpul elimina toxinele acumulate in organism. Aceste reactii se pot manifesta prin eruptii pe piele, diaree sau constipatie, dureri musculare sau dureri de cap. Daca reactiile sunt prea greu de suportat, reduceti doza la jumatate si cresteti-o treptat, in functie de toleranta organismului.

Persoanele care au reflux gastro-esofagian trebuie sa stie ca simptomele pot creste initial, dupa care se reduc sau chiar dispar total.

Persoanele cu colita ulcerativa sau cu boala Crohn trebuie sa introduca sucul de mangostan in mod treptat, incepand cu doar o lingura de suc in 120 ml apa de 2 ori pe zi. Apoi trebuie sa creasca dozele de dimineata si seara la 30 ml suc fiecare si, dupa o vreme, se adauga inca o doza la pranz. Dozele cresc in functie de toleranta organismului, pana la doza finala dorita, care de obicei este 60 ml de 3 ori pe zi.

Diabeticii pot experimenta o crestere temporara a nivelului zaharului in sange in primele zile sau saptamani cand beau suc de mangostan. Nivelul zaharului din sange se va reduce insa in cele din urma si, de obicei, va cere reducerea medicatiei. 
Atentie! Modificati tratamentul doar conform sfatului medicului.

Persoanele cu afectiuni grave pot fi ajutate de doze mai mari de suc de mangostan. Astfel, trebuie consumata o sticla de 330 ml intr-o zi in toata perioada dintre doua teste succesive care masoara stadiul de avansare a bolii, de obicei 3-4 saptamani. 
Testele specifice de diagnosticare ar trebui sa arate daca acest regim de suc are o influenta pozitiva asupra bolii sau nu.
Daca efectul este pozitiv, continuati sa beti cate o sticla de suc pe zi, pana cand boala este vindecata sau cel putin ameliorata.

Informatii nutritionale

100 ml de suc de mangostan are in medie:

- Energie 309 kJ/74 kCal
- Proteine <0,6g
- Carbohidrati/ zahar <15,9g
- Grasimi <0,6g
- Fibre <1,4 g
- Unitati BE 1,33.

Astfel, va recomandam
Suc de mangostan 100%, bio de la Medicura, 330 ml 

Suc de mangostan 100%, bio, 330 ml Medicura [0]

Mai mult decat sanatate, un stil de viata!

Cu drag si cu ganduri bune, 
Echipa 
www.cosultaubio.ro

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!