Otetul de mere si beneficiile sale

Otetul de mere si beneficiile sale
Otetul de mere contine numerosi antioxidanti si nutrienti care pot ajuta la mentinerea sanatatii. Acesta poate fi consumat ca bautura sau poate fi folosit pentru a prepara retete. 

       •   Este foarte bun pentru stimularea digestiei
Cu aproximativ 30 de minute inainte de masa, luati 1 lingura de otet de mere intr-un pahar mare de apa, dar, beti cu paiul, pentru a nu deteriora smaltul dintilor.
  • Este foarte bun impotriva durerilor de gat
Preparati un amestec din 1/4 otet de mere si 3/4 apa calda si faceti gargara de 2-3 ori pe zi, avand grija ca la final sa clatiti gura cu apa curata.
  • Este foarte bun impotriva durerilor
Turnati 20 ml de otet de mere in apa fierbinte din baie si stati acolo aproximativ douazeci de minute.Iesiti din baie fara a va clati.
  • Pentru a ameliora durerii dentare
Turnati un pahar de otet de mere intr-un vas si adaugati un cuisor. Aduceti la fierbere, lasati sa se raceasca si folositi ca si apa de gura. Repetati in timpul zilei daca durerea persista, in timp ce asteptati sa mergeti la stomatolog.
  • Pentru ameliorarea mancarimilor provocate de eczeme
Otetul de mere, al carui pH este apropiat de cel al pielii, calmeaza iritatiile pielii. Pe muscaturile de tantari, de exemplu, poate fi aplicat direct. Dar pentru a ameliora eczema, aduceti la fierbere 25 ml de apa minerala necarbogazoasa si apoi turnati o mana de flori de urzica. Lasati la infuzat timp de 10 minute si filtrati. Adaugati 1 lingura de otet de mere. Inmuiati comprese si puneti-le pe zonele afectate.
  • Impotriva oboselii
Mineralele, pectina si oligoelementele din otetul de mere il fac un tonic excelent in caz de oboseala mare. Turnati 1 lingurita de otet de mere si 1 lingurita de miere de salcam intr-un pahar de apa minerala. Beti inainte de fiecare masa.
  • Impotriva ciupercilor de pe unghii
Amestecati 3 masuri de bicarbonat cu 1 masura de otet de mere pentru a obtine o pasta omogena. Aplicati aceasta pasta pe unghiile afectate si lasati sa actioneze timp de aproximativ 20 de minute. Repetati de cel putin doua ori pe zi pana cand ciuperca dispare.
  • Impotriva constipatiei si a flatulentei
Pentru a combate constipatia, diluati 3 lingurite de otet de mere in 25 ml de apa minerala. Beti un pahar pe zi. Iar daca suferiti de flatulenta, diluati doar 1 lingurita intr-un pahar de apa si beti inainte de fiecare masa.
  • Impotriva artritei
Diluati 1 lingurita de otet de mere si 1 lingurita de miere de salcam intr-un pahar de apa calda. Beti un pahar dimineata si seara, timp de 30 de zile. Si pentru a usura articulatiile dureroase procredati astfel: intr-un recipient, turnati o jumatate de pahar de otet de mere, un sfert de pahar de ulei de masline si 2 albusuri de ou. Amestecati pentru a obtine un amestec omogen care frecati zonele dureroase.
  • Impotriva sughiturilor
In caz de sughit, beti fara sa respirati trei inghitituri de apa calda cu otet  de mere sau manacati o lingurita de zahar inmuiat in otet de mere.
  • Impotriva aftelor bucale... si a respiratiei urat mirositoare
Otetul de mere improspateaza gura prin eliminarea bacteriilor. Folositi-l ca apa de gura, diluand 3 lingurite de otet de mere intr-un pahar cu apa.
Clatiti-va gura de doua ori pe zi in caz de afte si de 2-3 ori pe saptamana pentru respiratia urat mirositoare.
  • Impotriva cistitei
Otetul de mere contribuie la prevenirea infectiilor urinare, deoarece, prin acidificarea urinei, impiedica dezvoltarea bacteriilor. Pentru o eficienta preventiva reala, beti in fiecare zi un pahar de apa cu o lingura de otet de mere si eventual o lingura de miere.
  • Impotriva racelii
In caz de raceala, otetul de mere poate fi folosit ca un inhalator. Amestecati doua-trei linguri de otet de mere cu un bol mare de apa clocotita.
Acoperiti-va capul deasupra bolului si inspirati vaporii.
  • Impotriva transpiratiei excesive
Otetul are, de asemenea, un efect reglator asupra mecanismului de transpiratie. Bunicile noastre obisnuiau sa ne sfatuiasca sa ne spalam axilele cu otet de mere in caz de transpiratie excesiva. 
  • Impotriva eruptiei cutanate la scutecul sugarilor
Turnati 2 linguri de otet de mere intr-un pahar mare de apa minerala necarbogazoasa. Clatiti funduletul copilului cu aceasta apa cu otet. Usucati prin tamponare fara a freca.

Toate informatiile din acest articol sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in articol cu rolul de a diagnostica  / trata / recomanda produsele noastre in orice probleme de sanatate ati avea sau in cazul unor boli. Nu trebuie sa inlocuiti medicamentele si tratamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Aveti grija de voi si de sanatatea voastra!

Mai mult decat sanatate, un stil de viata!

Cu drag si cu ganduri bune, 

www.cosultaubio.ro



 

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!