Hribii aduc aroma de padure, iar smantana ofera finete - o reteta care cucereste de la prima inghititura!
Ingrediente (pentru 2-3 portii)
- 40–50 g hribi deshidratati;
- 250 g paste (tagliatelle, penne sau spaghete);
- 1 ceapa mica, tocata marunt;
- 2 catei de usturoi, tocati;
- 200 ml smantana pentru gatit;
- 2 linguri ulei de masline;
- sare;
- piper;
- oregano;
- putin parmezan ras si pătrunjel proaspat pentru servire (optional).
Mod de pregatire:
1. Rehidratarea hribilor:
Pune hribii deshidratati intr-un bol si acopera-i cu apa calda. Lasa-i 20–30 de minute pana se inmoaie.
Pastreaza apa in care s-au hidratat – are o aroma intensa si o poti folosi la sos!
Pastreaza apa in care s-au hidratat – are o aroma intensa si o poti folosi la sos!
2. Pregatirea pastelor:
Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
3. Prepararea sosului:
Intr-o tigaie, caleste ceapa in putin ulei, pana devine translucida. Adauga usturoiul si hribii scursi. Caleste 3,4 minute, apoi adauga cateva linguri din apa in care au fiert hribii, pentru gust. Dupa ce scade lichidul, adauga smanatana pentru gatit si las-o sa fiarba 2,3 minute, amestecand usor. Asezoneaza cu sare, piper, oregano.
4. Pregatirea pastelor - amestecarea:
Adauga pastele scurse in sosul de hribi si amesteca bine, 1,2 minute pentru a se intrepatrunde aromele.
5. Servire
Serveste imediat, cu parmezan ras si patrunjel proaspat sau cu bucati de hribi uscati.
Sfaturi:
Intr-o tigaie, caleste ceapa in putin ulei, pana devine translucida. Adauga usturoiul si hribii scursi. Caleste 3,4 minute, apoi adauga cateva linguri din apa in care au fiert hribii, pentru gust. Dupa ce scade lichidul, adauga smanatana pentru gatit si las-o sa fiarba 2,3 minute, amestecand usor. Asezoneaza cu sare, piper, oregano.
4. Pregatirea pastelor - amestecarea:
Adauga pastele scurse in sosul de hribi si amesteca bine, 1,2 minute pentru a se intrepatrunde aromele.
5. Servire
Serveste imediat, cu parmezan ras si patrunjel proaspat sau cu bucati de hribi uscati.
Sfaturi:
- Poti adauga si un strop de vin alb dupa ce pui hribii in tigaie - vor avea o aroma deosebita.
- Daca se doreste o varianta mai consistenta, adauga cateva cubulete de bacon sau piept de pui
Pofta buna cu voie buna!

