Ideala atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.
Ii puteti surpinde pe cei dragi cu o astfel de prajitura.
Ingrediente pentru prajitura cu banane, fulgi de ovaz si fructe de padure:
- 200 g faina;
- scortisoara;
- 10 g praf de copt;
- 5 g bicarbonat de sodiu;
- 100 g fulgi de ovaz;
- vanilie;
- 2 banane;
- 140 g iaurt de cocos;
- 80 ml ulei de cocos;
- 200 g miere;
- zmeura uscata liofilizata;
- afine uscate liofilizate.
Intr-un bol amestecati faina, scortisoara, vanilia, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si fulgii de ovaz.
Intr-un alt bol, puneti bananele pasate cu o furculita, iaurtul de cocos, uleiul de cocos (pe care l-ati topit si racit putin) si mierea. Amestecati si omogenizati bine totul. Adaugati amestecul uscat peste cel umed (cel cu banane). La final, adaugati zmeura si afinele liofilizate.
Pregatiti o tava cu inel, tapetata cu hartie de copt si turnati amestecul obtinut in tava. Mai presarati afine si zmeura deasupra compozitiei.
Dati tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 160 °C, timp de 60 de minute.
Dupa cele 60 de minute, scoateti tava, indepartati inelul si puneti prajitura pe un platou. Dupa ce s-a racit, puteti orna cu zmeura si afine proaspete si serviti. Puteti adauga si frunze de menta proaspata, pentru un design deosebit.
Sa fie cu pofta buna!
Mai mult decat sanatate, un stil de viata!
Cu drag si cu ganduri bune,