- 1 cana orez integral Basmati Bio;
- 3 cani apa;
- 200 g mazare Bio & Demeter;
- 200 g porumb Bio Fit;
- 330 g ciuperci Champignon Bio;
- 1 catel de usturoi sau Usturoi Bio uscat, pudra;
- 1 ceapa;
- 200 g smantana bio fara lactoza;
- 1 lingura otet bio de mere;
- verdeata proaspata (patrunjel, marar);
- nucsoara proaspat macinata;
- sare de Himalaya;
- piper Cayenne bio;
- ulei de samburi de struguri.
Caliti orezul in ulei, adaugati apa (cele 3 cani) si introduceti vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute.
Apoi, taiati ceapa, o puneti intr-un bol, adaugati sare si putin otet si amestecati bine totul.
Scurgeti mazarea si o adaugati peste ceapa. La fel procedati si cu porumbul si ciupercile. Ciupercile le puteti taia pe jumatate daca vi se par prea mari.
Daca sunt ciuperci proaspete, le spalati, le stergeti bine, le taiati si le trageti putin la tigaie, apoi le adaugati in bolul cu ceapa, mazare si porumb.
Adaugati verdeata taiata marunt, asezonati cu sare, piper si nucsoara.
Scoateti orezul din cuptor si lasati-l sa se raceasca putin. Daca este foarte legat, puteti adauga peste el o jumatate de cana de lapte dulce sau apa si amestecati-l usor, astfel incat sa se desfaca, bob cu bob. Nu va faceti griji! Fiind fierbinte, excesul de lichid se evapora!
Lasati orezul sa se raceasca, apoi adaugati smanatana bio fara lactoza. Amestecati usor si adaugati salata de ceapa, mazare, porumb si ciuperci peste orez. Serviti alaturi de cei dragi!
Sfat:
In loc de mazare, puteti folosi fasole boabe, fiarta, fasole verde, taiata bucatele sau broccoli. Puteti incerca o varianta cu buchetele de conopida in loc de porumb.
De asemenea, puteti condimenta salata cu boia iute sau cu ardei iute, taiat fin.
Daca va doriti o salata cu peste, eliminati ciupercile si adaugati ton din conserva.