Cristalele de sare naturala din zona Himalaya s-au format in urma cu sute de milioane de ani si se numara printre cele mai pretioase tipuri de sare de piatra.
Ea s-a format pe fundul unei uriase mari preistorice care s-a micsorat ca urmare a miscarilor tectonice iar in final a secat. In urma, a ramas sarea,care astazi se exploateaza manual, cu cea mai mare grija. Sarea de Himalaya este lipsita de poluarea specifica marilor si oceanelor actuale, precum si de aditivii chimici.
Culoarea frumoasa, rozalie, a acestor cristale de sare este datorata continutului de fier si de mangan.
Pe langa acestea, ea mai contine nenumarate minerale si oligoelemente care confera acestei sari gourmet un gust si un rafinament aparte.
In comparatie cu sarea de masa obisnuita, aceasta sare are un gust mult mai delicat si mai placut, fiind una din cele mai valoroase tipuri de sare gourmet.
De asemenea este recomandata de bucatarii din toata lumea, acolo unde se impun noi standarde sau se dau indicii pentru o mancare delicioasa si sanatoasa.
Prin continutul mare de minerale aceasta sare este un veritabil aliment-medicament, indispensabil nu doar la gatit ci contribuind cu prisosinta la aportul de minerale care favorizeaza mediul bazic in organism.
Putine medicamente sunt la fel de neinvazive si totusi atat de eficace in restabilirea echilibrului bazic, precum acest tip de sare!
Mai mult decat sanatate, un stil de viata!
Cu drag si cu ganduri bune,