Usturoiul si beneficiile sale

Usturoiul si beneficiile sale
Usturoiul este: 
  • aliment;
  • condiment si
  • remediu traditional nepretuit.

Contine peste 200 de ingrediente biologic-active, precum si vitamine, minerale, aminoacizi si enzime.

Are proprietati terapeutice nenumarate si ofera beneficii pentru sanatate. Este cea mai studiata planta medicinala din istorie.
Leacul miraculos cu usturoi si alcool, dupa o reteta preparata de calugarii din Tibet, potrivit YahooNews.com.
Reteta aceasta este veche de 5000 de ani si pare sa fie cu adevarat eficienta. Leacul cu usturoi si alcool, denumit si "cura tibetana", trebuie respectata o data pe an sau chiar mai rar. Nu are contraindicatii si previne sau vindeca ori amelioreaza bolile cardiace, hipertensiunea, sinuzita si unele afectiuni pulmonare.

Cura tibetana cu usturoi si alcool are capacitatea de a curata vasele de sange, ajuta vederii si auzului, are capacitatea de a topi depunerile de grasime din organism, scade colesterolul, sustine sistemul imunitar, accelereaza metabolismul si are darul de a intineri pielea.

Leacul miraculos cu usturoi si alcool se prepara din usturoi bio si alcool pur, astfel: 
Intr-un borcan de sticla se pun 350 de grame de usturoi bio, curatat si pisat. Usturoiul trebuie pisat cu instrumente din plastic sau lemn.
Peste usturoi se pun 250 ml de alcool. Amestecul se agita bine si se lasa la frigider 10 zile, la macerat. In a 11-a zi se strecoara amestecul si solutia rezultata se tine in frigider alte doua zile pentru a se decanta. Din solutia rezultata se iau in fiecare dimineata 25 de picaturi cu apa. Cura se continua pana ce se termina tot lichidul.


Usturoiul, un remediu pentru iarna
Usturoiul (Allium sativum), unul dintre cele mai valoroase alimente, este o planta cu multiple calitati terapeutice. Folosit din timpuri preistorice, el a fost mentionat in scrierile anticilor greci, evrei, babilonieni, romani si egipteni. De altfel, se spune ca muncitorii care au ridicat piramidele consumau usturoi in fiecare zi, pentru a capata forta si rezistenta. Discorides si Galenos il descriu ca pe un bun vermifug. Tot in urma cu milenii, usturoiul era utilizat, ca fortifiant, contra turbarii si a muscaturilor de vipera. In Primul Razboi Mondial a fost folosit in tratarea ranilor, a infectiilor si la prevenirea cangrenelor. Mai aproape de zilele noastre, s-au scris intregi volume despre efectele terapeutice ale usturoiului. Dr. Heinrich Koch, profesor la Universitatea din Viena si medicul Larry Dawson (cercetator stiintific) sunt autori ai volumului "Garlic: The Science and Therapeutic Application of Allium Sativum and Related Species".

Usturoiul este foarte bun pentru vasele de sange
O crestere a nivelului de colesterol in sange provoaca depunerea acestuia pe peretii arterelor sub forma de ateroame si ingustarea vaselor de sange, ceea ce duce la angina pectorala (manifestata prin dureri toracice), atroscleroza si chiar infarct miocardic. Conform recentelor studii, consumul zilnc al unui catel de usturoi zdrobit reduce cu 9% nivelul de colesterol, iar datorita uneia dintre componentele sale (metil-allil-trisulfida), care dilata vasele de sange, usturoiul scade hipertensiunea.
Usturoiul este cea mai eficienta planta anticoagulanta si, totodata, este un leac deosebit de important pentru prevenirea atacurilor cerebrale, deoarece are capacitatea de a subtia sangele. Administrat impreuna cu Ginkgo biloba, este eficient pentru tratamentul bolii Raymond (cauzata de obstructia vaselor de sange dintr-o regiune a creierului, manifestata prin paralizia nervului ocular extern, strabism, vedere dubla si hemiplegie a extremitatilor membrelor). De asemenea, pentru persoanele cu claudicatie intermitenta (arterita) se recomanda consumul de usturoi, deoarece el contribuie mult la imbunatatirea fluxului sangvin la nivelul membrelor inferioare.

Usturoiul trateaza infectiile
Compusii cu sulf din usturoi actioneaza contra virusului gripal. Planta contine si un compus care se transforma in alicina (substanta aromatica puternic antiseptica cu spectru larg de actiune), fiind utila in tratarea afectiunilor pulmonare. Alicina are efect antibiotic, apreciat a fi echivalent cu 1% din cel al penicilinei, fiind utila si in infectiile streptococice.

Usturoiul este eficient in tratarea diferitelor tipuri de infectii ale gatului, inclusiv impotriva amigdalitelor. In uz intern, usturoiul ajuta bolnavii cu otita medie. In plus, rezultatele unor studii arata eficienta usturoiului impotriva ambelor tipuri de virus herpetic.

In diabetul zaharat, usturoiul are capacitatea de a controla nivelurile de zahar din sange, scade colesterolul si ofera substante minerale importante, precum magneziul, fosforul, manganul si cuprul.

Pentru tratarea viermilor intestinali (limbrici si oxiuri), usturoiul este folosit, cel mai adesea, sub forma de macerat, obtinut din 3-4 bulbi zdrobiti adaugati intr-o cana cu apa sau cu lapte in clocot. Se acopera, iar dimineata se bea intreaga cantitate pe stomacul gol, fara a mai consuma nimic timp de doua ore. Tratamentul se face zilnic, timp de 3 saptamani.

Usturoiul in dermatologie Piciorul de atlet, infectia vaginala cu Candida albicans si micoza unghiilor de la picioare pot fi tratate cu usturoi. El este un eficient antimicotic, avand o actiune apropiata de aceea a uleiului din arbore de ceai. Una din componentele sale, si anume ajoena, este eficace impotriva ciupercilor.

Pentru tratarea mastitei (rani si infectii ale mameloanelor) consumati cate trei catei de usturoi crud, impreuna cu 200 ml suc de morcov, amestecate cu ajutorul unui blender, din doua in doua ore, pe parcursul unei zile.

Urciorul (infectia bacteriana, de obicei stafilococica, care se manifesta la nivelul pleoapelor prin pustule pline cu puroi) poate fi tratat cu usturoi. Mariti doza de capsule de usturoi la 6 pe zi. In plus, radeti un cartof crud, apoi, cu ajutorul unei bucati de pansament steril, aplicati-l pe urcior. Are efecte uimitoare!

Cum consumam usturoiul cel mai bine?

Usturoiul proaspat are toate avantajele medicale, dar si un mare neajuns: mirosul neacceptabil pentru cei din jur. Dupa ce ati mancat usturoi, consumati cateva frunze de patrunjel proaspat sau putine seminte de fenicul, pentru a atenua acest inconvenient.

Consumul capsulelor de usturoi ne scapa de mirosul neplacut conferit respiratiei de catre uleiurile aromatice pe care le contine, oferindu-ne, in schimb, efectele sale exceptionale. Doza recomandata este de cate o capsula de 3 ori pe zi, inainte de mesele principale. Capsulele se administreaza impreuna cu mult lichid.

Uscat, usturoiul este un condiment universal care este utilizat in majoritatea bucatariilor internationale.

Usturoiul incepe sa incolteasca rapid in cazul unei depozitari incorecte.

Pe langa mineralele, calciul, magneziul si potasiul, usturoiul contine cantitati semnificative de vitamine din grupa B, vitamina K si vitamina C. Cea mai importanta dintre acesti compusi sulfurati este alicina, care poate avea efecte antibacteriene si antifungice. De asemenea, se crede ca alicina poate reduce nivelul crescut al grasimilor din sange poate avea un efect pozitiv asupra coagularii sangelui.
Produs in Romania, usturoiul bio provine dintr-o cultura pura, fara pesticide sau substante chimice. Ambalat intr-o punga de hartie de 500 grame, reprezinta alegerea ideala pentru cei care doresc sa adauge arome autentice si beneficii pentru sanatate.

Usturoiul nu este doar un condiment culinar de baza, ci si un superaliment. Consumul regulat de usturoi are numeroase avantaje:

1.    Are proprietati antibacteriene: acesta lupta impotriva bacteriilor daunatoare, fiind uneori comparat cu antibioticele;
2.    Asigura o buna sanatate a inimii: contribuie la scaderea tensiunii arteriale si la reducerea nivelului colesterolului.
3.    Prevenire aparitia unor boli: alicina din usturoi are proprietati antioxidante, combatand radicalii liberi care provoaca imbatranirea si bolile.

Mai mult decat sanatate, un stil de viata!

Cu drag si cu ganduri bune, 
Echipa,

www.cosultaubio.ro

Suport clienti PRELUARI COMENZI:

Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic)
NON-STOP pentru comenzi lansate pe site. 

Sambata si Duminica: Inchis;  

PROCESARI COMENZI (confirmari de stoc, informatii tehnice, suport):
Luni - Vineri, de la 09:00 la 18:00

Sambata si Duminica: Inchis;

0722266258 office@cosultaubio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!