Se prepara usor si se pot adapta in functie de gustul fiecaruia. Cum? Adaugand alune, migdale, nuci, stafide, merisoare, depinde ce aveti in camara si ce va place.
Ingrediente pentru batoane cu ovaz si miere
· 225 g fulgi de ovaz;
· 7 g bicarbonat de sodiu;
· 50 ml ulei de cocos;
· 50 g de miere;
· 1 plic de zahar vanilat.
Mod de pregatire batoane cu ovaz si miere
Incalziti cuptorul la 180 °C. Tapetati o tava patrata sau dreptunghiulara(cu inel) cu hartie de copt.
Puneti 180 g de fulgi de ovaz intr-un bol mare. Adaugati 45 g de fulgi de ovaz intr-un blender sau robot de bucatarie si pulsate. Obtineti o faina aspra. Adaugati aceasta faina obtinuta in bolul cu fulgi de ovaz. Apoi puneti bicarbonatul de sodiu si putin sare in bolul cu fulgi de ovaz. Amestecati.
Topiti uleiul de cocos (daca nu e topit) pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde si in alt bol amestecati uleiul de cocos, mierea si vanilia. Turnati acest amestec peste amestecul uscat si omogenizati foarte bine totul. Intindeti uniform amestecul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt, apasand ferm.
Dati la cuptor, timp de 20 de minute. Ovazul trebuie sa fie auriu. Lasati la racit timp de 10 minute. Scoateti din tava indepartand inelul si taiati in dreptunghiuri cat sunt inca caldute. Lasati-le sa se raceasca complet inainte de a le impacheta pentru birou, scoala sau pentru a le face cadou. Batoanele se vor intari si vor deveni crocante pe masura ce se racesc.
Pofta buna cu bucurie!

Portia TA zilnica de sanatate!